13-08-2023, 17:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2023, 17:27 przez ILSA FAUST.)
(13-08-2023, 16:45)Piotrek P napisał(a): Tak czy inaczej myślę, że Twój problem polega na tym, że wrzucasz wszystkie filmy "superbohaterskie" do jednego worka...co sprawia że ten worek - przynajmniej moim zdaniem - jest zdecydowanie zbyt duży i po prostu nie ma sensu. I to jest w sumie jedyna rzecz, z którą się nie zgadzam, bo z tym co komu się podoba lub też nie na pewno nie zamierzam dyskutować.
Piotrek P, poprzestańmy więc na tym, że ten "worek" jest zbyt duży i nie dam rady go udźwignąć...
zgoda?Nolan także już nie chce dźwigać, Johanson także, inni także się wypisują, nawet Bob Iger zauważył, że tabelki z jego premiami się nie zgadzają...wszystkim to ciąży, a zakładam że prawdziwym fanom takim jak Ty także...
A nawet lekko mi na sercu, że mam 500 filmów z głowy i mogę się skupić na moim KINIE, a ile oszczędności to już nikt nie zliczy

Zachęcam do dyskusji nt. Creatora oraz Nolanów tych sci_fi, bez innych Nolanów (ale to HAL albo ja przeniesiemy do innego wątku)...a American Pie, owszem, uwielbiam tę komedię...jest tak durna, że aż kultowa i stoją na półce pierwsze 4 części w sekcji komedie...a Murraya nie trawię, więc świstaka nie oglądam, Nothing Hill chyba w sekcji "komedie romantyczne małżonki" stoi na półce ale głowy nie dam sobie uciąć...
Podsumowując: nie wszystkie komedie mi pasują, ale niestety wszystkie superhero mnie drażnią i to mocno

Ale coś w tym jest bo nawet jak ktoś się nie przyzna to komedie każdy ogląda (cyt. "kremówki są pycha...każdy lubi kremówki!")...te komedie co kto lubi...a oprócz mnie i Scorcese, Scotta, Coppoli i innych starych zrzęd jest rzesza ludzi, którzy są anty-superhero...jakby było mniej tych filmów dobrej i bardzo dobrej jakości i ten cały box-office nie byłby taki agresywny to by to jakoś po kościach się rozbiło...
ale po znakomitym LAST DUEL Scottowi żyłką pękła...i mi pękła już wcześniej przy BR2049...i wcześniej i wcześniej...cały chodzę w popękanych żyłkach przez to superhero...
Piotrek P - zapraszam na dyskuje na inne tematy, z wyłączeniem superhero...