03-09-2023, 09:25
Ja z kolei nadal szukam mojej nierozwiązanej zagadki od lat. Był to prawdopodobnie odcinek jakiegoś serialu albo film z gatunku niszowe kino akcji (coraz bardziej wykluczam serial, choć mogły to być "Oblicza Nowego Jorku" albo "Matlock". W brutalnym więzieniu znajdowało się dwóch więźniów, którzy mogli być kolegami lub braćmi. Jeden z nich zostaje wypuszczony na wolność przez strażnika, słysząc od niego: "Jesteś wolny, więc możesz iść spokojnie do domu". Więzień idzie bardzo spokojnym krokiem długim korytarzem i dostaje kulkę w plecy od strażnika. Potem klawisz zwraca się do głównego bohatera odcinka bądź filmu: "Ty się pomęczysz" (czytał to lektor w stylu Tomasza Knapika).
Na pewno leciało to na Polsacie w latach 1997-2001, tak przypuszczam. Widziałem to tylko dwukrotnie w życiu, w krótkim odstępie czasu, co wskazuje na serial lub powtórkę filmu. W tamtym czasie bardzo często nadawano powtórki seriali lub filmów.
Na pewno leciało to na Polsacie w latach 1997-2001, tak przypuszczam. Widziałem to tylko dwukrotnie w życiu, w krótkim odstępie czasu, co wskazuje na serial lub powtórkę filmu. W tamtym czasie bardzo często nadawano powtórki seriali lub filmów.