11-09-2023, 12:25
(11-09-2023, 09:08)fire_caves napisał(a): po konieczność zabezpieczania ich przed porysowaniem na półceTo raczej przesąd. Nie wyciągasz przecież każdego pudełka codziennie. Dodatkowo, pudełka ustawiam z pewnym luzem pomiędzy nimi (nic na wcisk) i z uwagi na to, że mam to poukładane gatunkami i potem alfabetycznie w ramach gatunku, zwykłe amaraye mieszają się z blaszakami wiec nic się specjalnie nie porysuje. Dodatkowo, to tylko błyszczące steelbooki/FuturPaki są podatne na zarysowania. Matowe raczej nie...
(11-09-2023, 09:08)fire_caves napisał(a): począwszy od strachu w dostawie, czy nie przyjdzie zósemkowanyZdarza się... Wtedy robisz zwrot, dostajesz solidną zniżkę albo dostajesz nowy, a ten uszkodzony sprzedajesz po taniości na olx. Zaraz tak zrobię z Black Hawk Down... Jak zbilansujesz koszty, to w sumie za ten steelbook zapłacisz realnie mniej lub porównywalnie jak za amaraya...
(11-09-2023, 10:29)Juby napisał(a): Update na bogato,Dzieki.
(11-09-2023, 10:29)Juby napisał(a): Mam wrażenie jakbyś w kółko kupował te same filmy, tylko dla innych puszek. Znowu Indiana Jonesy, znowu Jurassic Parki, itdPrzy 500 wydaniach może się trafić na zdjęciu jakiś film ponownie, zwłaszcza jak się nie robi zdjęć na bieżąco. Sorry...
Indiany miałem 4 części w pojedynczym steelbooku na BD, a teraz mam osobno na UHD, więc to upgrade do UHD przede wszystkim. Steelbook BD z racji uszkodzenia kosztował mnie zero złotych. Parki Jurajskie również wymieniłem na UHD. Steelbooki BD sprzedane.
Brakujące Epizody 8 i 9 Gwiezdnych Wojen kupiłem, bo były w okazyjnej cenie 12euro za sztukę. 30euro bym już nie dał, a tyle kosztowały w momencie premiery. A tak mam komplet SW w steelbookach, w UHD. Ty też zdaje się masz wszystkie Batmany, nawet te które mniej lubisz. Fakt, mam niektóre filmy podwójne, a nawet potrójne, czy poczwórne, ale nie powiedziałbym, że w kółko kupuje te same filmy. Przykładowo, nie ma teraz możliwość kupić Ready Player One BD+3D+UHD w jednym pudełku. Jak chcesz PL na wszystkich płytach (a jest taka możliwość), to musisz kupić dwa wydania. Wymieniłem Super 8 z steelbooka BD na steelbook UHD, więc to upgrade. Podobnie Ex Machina, Lawrence of Arabia, Bridge over River Kwai, Black Hawk Down, 48hrs i inne. Weszło UHD to BD posprzedawałem, tak jak kiedyś DVD, przy zmianie na BD. Był amaray, a teraz jest ładny steelbook w dobrej cenie, to też wymieniam. Teraz przykładowo planuje zamianę Meg (ze Stathamem) na steelbook, bo te co były w momencie premiery były zwyczajnie brzydkie. Wyjątkiem są SW, czy inne filmy serie do których mam szczególny sentyment, gdzie mam UHD, BD, DVD czy nawet VHS.
Zresztą, Filmoskop, w przeciwieństwie do tego wątku, mam znacznie częściej aktualizowany, więc można sobie sprawdzić, czy są to w kółko te same filmy.
(11-09-2023, 10:29)Juby napisał(a): Wrzuć fotkę tego Billy'ego, jak upchałeś na nim +500 wydań.No nie wiem.. A jak się okaże, że źle poustawiane, czy kolor szafki nie ten (jest biała, a Ty zdaje się nie lubisz tego koloru...)
@wiles, fire_caves, HAL dzięki za dobre słowo.
(11-09-2023, 10:32)ILSA FAUST napisał(a): Mam wydanie 4K w niemieckim DIGIBOOKU - nie lubię tych digibooków niemieckich ale okładka w stylu RETRO rekompensuje wszystkoPotwierdzam, wygląda świetnie. Ja odpuściłem, bo było jednak trochę za drogo jak dla mnie. Zwykłe UHD kupiłem po 13euro.
niespotykanie spokojny człowiek