13-09-2023, 09:32
Dołączam do pochwał tych dodatkowych półek. Super patent, o którym sam myślałem w pewnym momencie. Dzięki niemu masz aż 11 półek na filmy w jednym regale i nie wygląda to na taki ścisk, jak chociażby u @Redrum.
Nie mówię, że trzymanie kolekcji za drzwiami jest złe, bo sam to rozważam, choć z innych powodów (po kupnie i wyprowadzce do mieszkania na początku lata, nie wiedziałem że od końcówki sierpnia do marca wschód słońca wpada przez okna salonu [południowe] akurat w miejsce gdzie postawiłem regał ze swoimi filmami i komiksami, przez co obecnie co wieczór zasuwam rolety i jedną zasłonę, aby rano słońce nie wypalało mi grzbietów - choć i tak się obawiam, że tylko to spowalniam i jedynie regał z drzwiami zapewni mi ich pełną ochronę).
Co to za tekturki na ostatnim zdjęciu? Robisz własne slipcovery? Czy ściągasz je z pudełek, bo za nimi nie przepadasz? Zrobisz fotki jakie masz?
(12-09-2023, 21:08)sebas napisał(a): Jakoś nie odczuwam potrzeby, żeby to wszyscy widzieli...Okej, ale co innego nie odczuwać potrzeby, a co innego dorabiać do regału, który podstawowo drzwi nie posiadał, drzwi tak, aby nikt nie widział zawartość bez ich otwierania. To bardziej wygląda na wstydzenie się własnego hobby, lub obawę, że ktoś cię okradnie niż "nie odczuwanie potrzeby" chwalenia się. Poza tym, wszyscy wszystkimi, ale co z tobą? Lubię siedząc w salonie popatrzeć na swoje zbiory, a ty je chowasz nawet przed sobą, aby nie pokazywać innym? Dziwne.
Nie mówię, że trzymanie kolekcji za drzwiami jest złe, bo sam to rozważam, choć z innych powodów (po kupnie i wyprowadzce do mieszkania na początku lata, nie wiedziałem że od końcówki sierpnia do marca wschód słońca wpada przez okna salonu [południowe] akurat w miejsce gdzie postawiłem regał ze swoimi filmami i komiksami, przez co obecnie co wieczór zasuwam rolety i jedną zasłonę, aby rano słońce nie wypalało mi grzbietów - choć i tak się obawiam, że tylko to spowalniam i jedynie regał z drzwiami zapewni mi ich pełną ochronę).
Co to za tekturki na ostatnim zdjęciu? Robisz własne slipcovery? Czy ściągasz je z pudełek, bo za nimi nie przepadasz? Zrobisz fotki jakie masz?