(14-09-2023, 11:19)sebas napisał(a): Te drzwi są szklane, tak przy okazji.Przecież wiesz, że chodziło mi o szkło przez które widać zawartość, więc po co ten tekst.
Naprawdę potrzebujesz za każdym razem żółtej kulki na końcu zdania, aby wiedzieć czy to "atak", czy też nie..?
(14-09-2023, 11:19)sebas napisał(a): Dodawałem emototki , żeby wyraźnie zasugerować, żebyś nie traktował tego zupełnie na serio i w efekcie to Ty posądzasz mnie o atak?Sebas, zadałem ci zwykłe pytania o slipcovery, które ty w swojej odpowiedzi podzieliłeś tak, że na pierwsze (retoryczne, którego dokończenie było w drugim pytaniu) odpowiedziałeś mi jednym słowem jak do głupka, który nie wie o co pyta, na drugie również jednym słowem "nie", a potem napisałeś żebym się pogodził, że po prostu sobie leżą (jakbym miał coś do tego) i że nie wyślesz mi ich zdjęć. Jeśli taka pyskówka to nie odpowiedź atakiem na domniemany atak, to nie wiem co chciałeś tym osiągnąć.
(14-09-2023, 11:19)sebas napisał(a): Jak widać z dalszej dyskusji Mefisto zaakaceptował taką odpowiedź.Przecież Mefisto już nic nie odpisał = nie było dalszej dyskusji.
(14-09-2023, 11:19)sebas napisał(a): Gdzie tu jest krytyka?Nigdzie. Pisałem już że wyraziłem swoją wątpliwość i tylko głośno myślałem.
(14-09-2023, 11:19)sebas napisał(a): Pomimo twoich, moim zdaniem, dwuznacznych sugestii, zadałem Ci pytanie:Wiedziałbyś co mam na myśli gdybyś nie uciął mojej wypowiedzi, bo w kolejnym zdaniu była dalsza część pytania. To jeszcze raz, pełnym zdaniem: Co z tobą, czy nie przeszkadza ci to, że sam nie widzisz na co dzień swojej kolekcji dopóki nie podejdziesz i nie otworzysz drzwi do regału? <możesz nie odpowiadać, już nie jestem ciekaw>
(Wczoraj, 22:07)sebas napisał(a):
A co ma być? Coś masz na myśli?
(14-09-2023, 11:19)sebas napisał(a): pozwól, że Ci przypomnę Twoją "dyskusję" z Mefisto, z końca zeszłego roku zdaje się, w wątku Jego Kolekcji.Gdzie wtedy krytykowałem Mefisto w kwestii układu filmów na półce i jego regałów? Zarzucasz mi jedno, a potem przytaczasz dyskusję o czymś zupełnie innym.
(14-09-2023, 11:19)sebas napisał(a): Napisałem wyraźnie, że nie odczuwam potrzeby eksponowania. Co w tym niejednoznacznego?Wszystko. Odpowiedź: "chcę mieć filmy przez lata w jak najlepszym stanie, a zamknięty regał chroni je przed kurzem i światłem" sprawia, że nie mam więcej pytań. Twoja odpowiedź z kolei rodzi kolejne pytania: "ale dlaczego nie odczuwasz potrzeby eksponowania?"; "eksponowania dla innych, a co z tobą?"; "w takim razie po co te dodatkowe półki wewnętrzne, przecież można by układać filmy w dwóch rzędach na tym co było i wtedy tylny rząd byłby jeszcze mniej wyeksponowany?". Porównywanie twojej odpowiedzi do odpowiedzi himalaisty, porównywanie trzymania filmów/ książek do trzymania garnków i innych użytkowych przedmiotów z kuchni oraz wszystkie twoje odpowiedzi sprawiają, że twoja decyzja budzi jeszcze więcej wątpliwości, a nie je rozwiewa.