12-11-2023, 12:36
(10-11-2023, 21:23)misfit napisał(a): Kadr 20 to przywołana przez HALa scena, w której bardziej podoba mu się obrazek w SC.
Potwierdzam, że jest w tym ujęciu takie przesadzone ziarno w SC, ale zaletą w tym wypadku jest stabilność i gdyby Sony wyglądało tak jak na statycznym obrazku, to byłoby OK. jednak w ruchu u mnie ziarno łączy się w jakieś gluty i mam Miasto Zamglonych dzieci
Zasadniczo w tej scenie, w tych fragmentach, które porównywałem, jest największa różnica w obrazie między wydaniami. W SC jedyna rzecz, na jaką zwróciłem uwagę podczas seansu był wspomniany przez Kirka "śnieżek" i wrażenie że "tego chyba nie było"
Kadr 19 bardzo dobrze oddaje jak to u mnie wygląda.
Przy oglądaniu pozostałych kadrów miałem "WTF?", niezły "Minecraft" na tym C7, ale rozumiem że to wyselekcjonowane klatki i w ruchu tak to nie wygląda, u mnie w tych słabszych momentach jest po prostu bardziej miękki/mętny obraz.
Oglądam filmy z DV, o ile jest na płycie, bo nie wymuszam na filmach z HDR 10, wyjątkiem są dyski z HDR 10+, który jest u mnie domyślną opcją zamiast DV, ale to bardzo rzadko i pamiętam że musiałem przełączyć w filmie 1917, bo z HDR 10+ było coś nie tak u mnie.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥