03-04-2024, 18:17
(03-04-2024, 08:02)misfit napisał(a):Kupuję, ale zajmuję się głównie już grami. Nie mam czasu robić dwóch rzeczy.(03-04-2024, 05:08)Wolfman napisał(a): misfit rozumiem, ale gdyby każdy kupował jak Ty. czyli film dopiero po 5$ jak będzie promocja, nad wszystkim kręcił nosem, bo to źle czy tamto. To by nośników żadnych nie było. Dystrybucja polska leży i kwiczy, tak, była wspierana. Nawet taki mały kraik jak Czechy lepiej orze od nas
Przy okazji zapytam jak to jest u Ciebie z zakupami filmów na nośnikach, bo od dwóch lat nie widzę żadnej aktualizacji, a jedyna Twoja aktywność na forum to departament sprzedaży...
Najnowsze zakupy to Red dawn 4k steelbook.
Co do rzeczy jakie wystawiam to mają zapowiedzi 4k, albo oglądam raz na 10 lat i rzadziej. Więc zwyczajnie pożyczę, albo obejrzę w necie. Nie widze sensu, by takie produkcje zajmowały mi miejsce na półce. Mam wciaż ponad 1400 filmów, a to jest i tak za dużo.
500PLN, ale nie w Polsce na filmy?
500PLN za granicą, jeśli same promocje, to też niewiele.
Sprzedaż sie liczy na premierę, w pełnej cenie , by dystrybucja mogła kwitnąć. A tu tymczasem widzę coraz mnie wydań z PL
Nie mam pretensji o nic. Będzie co będzie .
(03-04-2024, 10:21)slavekg napisał(a): [quote='pred895' pid='106714' dateline='1712134580']Nie słuchaj geniusza powyżej. Chodzi przede wszystkim o to jaki to steelbook i jaki ograniczony miał nakład, ludzie zbierają wszelkie wydania. Stare steelbooki , które były tylko np w Zavvi poszły za kilkukrotną wartość zakupu. Tu się nie liczy płyta, ale steelbook
Byli i wciąż są też tacy, co dopłacają drugie tyle, żeby mieć okładkę w języku polskim - dla mnie to bez sensu, ale filmy, które u nas się już wyprzedały (a trochę tego jest) często osiągają na Allegro zawrotne sumy, a już na pewno wyższe niż cena zakupu. Także różnie z tymi "inwestycjami" jest.