15-04-2024, 20:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2024, 21:02 przez ILSA FAUST.)
(15-04-2024, 10:58)slepy51 napisał(a): Ja bym odwrócił problem błędem było w ogóle zapoczątkowanie takim typem steela dla mnie to jeden z najgorszych "motywów" jaki można zrobić, podobnie seria Jurassic Park afuuu
"Motywy" w STEEL-ach to jest to co lubię mocno, mogą być także "postacie" (jak cztero-bond craiga) ale nie głowy, tysiące głów. Nomen omen podobają mi się te steele do Jurassic ale faktycznie na trylogię ale jak mamy sześć czy siedem takich filmów to robi się to mocno monotonne, aczkolwiek w "faszystowskim" porządku. Emblematy są w porządku, trochę te pastelowe tła wytrącają ale są przybrudzone. Podoba mi się ale jest jeden szkopuł - totalnie nie moja bajka, ignoruję te dinozaury i inne godzille - ale to mój problem

Najbardziej kozacki jeśli chodzi o "motyw" emblemat jest STEEL do FURY ROAD od ToC (sam STEEL bez tych wszystkich dodatków). Ostatnie pastelowe zbiorczaki z głowackimi do MAD MAX-a przyprawiły mnie o mdłości (jak słodko), zbojkotowałem i zostawiłem stare francuzy z postaciami MAX-a w formule Black & White i emblematowy ToC - błagam wydajcie FURIOSĘ w tej samej tonacji z emblematem, błagam.
Furiosa będzie pod koniec maja w kinach, wrzucę fotki STALI na mój wątek z kolekcją z okazji projekcji powtórkowych w 4K przed Furiosą w kinach
Może także Matrix z okazji zapowiedzi M5 oraz całość ALIEN-PREDATOR z okazji Alien Romulus. Tylko czas, kiedy znaleźć na to?(15-04-2024, 10:58)slepy51 napisał(a): Steele z Film Vault są już dostępne w pre-orderach na różnych stronach jakby kogoś interesowało.
w teorii niby te STEELE są fajne...ale...te kondomy na steela z kategoriami wiekowymi do wyrzucenia, potem pozostaje STEEL golas, który rokuje ale bez tytułu na front cover.
Generalnie mam wszystkie te STEELE w innych wydaniach, które bardziej mnie kręcą (bez Shawshank - nie jestem w stanie strawić tego filmu).
Ale 2 z nich się wyróżniają mocno (reszta to skok na kasę):
- Blade Runner (zamówiony) - Nexus w pozycji "tears in the rain" wygląda obłędnie i dołączy do pozostałych STEEL-i z uniwersum Blade Runner. Brak logo filmu na front cover w przypadku Blade Runnera to się tak nie rzuca bo Nexus w pozycji LOTOSA (Black Lotus? Pewnie serial trafi do tego STEELA) i całe otoczenie Rutgera z stylu anime robi robotę. Back Cover STEEL-a z unicornem także zapowiada się kozacko ale brak na razie grafik dobrej jakości aby to zaprezentować w tym miejscu - ciągle śnią mi się jednorożce, nie wiem dlaczego?
- JAWS - obłędnie wygląda ale nie zamawiam - zostawiam "klasyka" z przeglądem dentystycznym w gratisie - płetwa to dla mnie za mało, musi być pełne uzębienie w tym filmie
Tak naprawdę mam podobne steele do wszystkich JAWS 1-4 z kolekcji ZAAVI i po prostu ten zajebisty STEEL z płetwą od VAULT nie pasuje mi do reszty serii. Duży minus to brak logo filmu na front cover. Jak dla kogoś JAWS to tylko jedynka to ten STEEL z płetwą jest boski, brać.Ponoć te STEELE do VAULT to limity straszne i ZAAVI napisało mi dzisiaj, że ostatnie sztuki...?
BLADE RUNNER się wyprzedał na ZAAVI - na Amazon UK jest jeszcze:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0D138QNWC/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Zamówiłem Blade Runner na AMAZON UK i nie mogę się doczekać, oczywiście kondom od steela od razu do kosza leci aby nie psuć całej zabawy.
---------