19-04-2024, 23:25
Obejrzałem. Obawiałem się, że na TV będzie bardzo zcrashowany, szczególnie w w scenach nocnych, ale większość z nich wygląda dobrze! Miałem poczucie, że to ma taki naturalny kontrast. I cudownie widać w niektórych scenach magentowo-fioletowe światła, które idealnie współgrają z niebieską stalą, jak ja nazywam kolor filmów Camerona
No i nie ma poczucia, że to było poddane współczesnej korekcji kolorów gdzie często jeden kolor dominuje nad resztą. Widać większą rozpiętość kolorów. Po seansie jeszcze bardziej doceniłem jak genialną robotę odwalił Adam Greenberg przy tym filmie.
Oczywiście nie jest to perfekcja na miarę najlepszych wydań w 4K. Jest dużo paprochów i czasami chciałoby się żeby obraz był bardziej wyostrzony ale i tak bardzo przyjemnie mi się to oglądało.
No i nie ma poczucia, że to było poddane współczesnej korekcji kolorów gdzie często jeden kolor dominuje nad resztą. Widać większą rozpiętość kolorów. Po seansie jeszcze bardziej doceniłem jak genialną robotę odwalił Adam Greenberg przy tym filmie.Oczywiście nie jest to perfekcja na miarę najlepszych wydań w 4K. Jest dużo paprochów i czasami chciałoby się żeby obraz był bardziej wyostrzony ale i tak bardzo przyjemnie mi się to oglądało.