(23-01-2024, 23:40)Redrum napisał(a): Fedex zażądał takich to dokumentów: oświadczenie o wrtości przedmiotu, pełnomocnictwo do działania, (te dwa druki mają przygotowane), potwierdzenie płatności i potwierdzenie transakcji internetowej.
Po pierwszym mailu ich olałem, ale dzisiaj dostałem ponownie wezwanie i ostrzeżenie, że zaczną naliczać opłatę za magazynowanie przesyłki, a po 5 dniach odeślą ją do nadawcy
(21-05-2024, 14:00)kulcikriu napisał(a): Idzie do zamiennik kolekcji Rockyego z Wielkiej Brytanii, ale wyslane oczywiście Fedexem, który przysłał mi właśnie na maila info, żebym przysyłał deklarację celną/wypełnienie deklaracji importera. Kojarzę, że ktoś już miał jakieś przygody z tym związane, pomożecie? Póki co nie zamierzam nic wysyłać, pierwszy raz coś takiego widzę.
Tak ja miałem podobny problem z Fedexem. Wyślij im te papiery, bo przesyłki nie otrzymasz. Po wysłaniu deklaracji paczka dotarła na drugi dzień bez dodatkowych opłat.
Musisz te dokumenty wypełnić, wydrukować i podpisać. Następnie skany lub zdjęcia wysłać na podanego maila.
Tak wyglądał mój opis zawartości:
"Film Blu-ray UHD "eXistenZ" wydany przez firmę amerykańską - Vinegar Syndrome. Przeznaczony do domowej kolekcji i prywatnego odtwarzania. Płyta wykonana z plastiku, opakowanie papierowo/plastikowe."