16-08-2024, 07:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2024, 07:42 przez ILSA FAUST.)
(15-08-2024, 18:55)Juby napisał(a): Pomimo kilku problemów i mniejszych zgrzytów, to najlepszy film z Ksenomorfem powstały w XXI wieku. Przez pewien czas myślałem nawet, że to najlepszy Obcy od czasu Aliens, ale ostatnie 30 minut jednak trochę gorsze przez co nie jestem pewny czy postawiałbym go nad filmem Jean-Pierre Jeunet. Niemniej, polecam, bo to zrobiony z szacunkiem, fantastyczny realizacyjnie sequel pierwszego Obcego, ale też niekasujący przy tym pozostałych kontynuacji, jak to było w przypadku ostatniego Terminatora (taki "Alien 1.5").
Ridley Scott miał rację, ten film jest "fu**ck good". Jestem na świeżo po projekcjach wszystkich 14 filmów z uniwersum Alien-Predator i musiałem trochę się przespać z "opinią", ale zgadzam się z Juby-m jak wyszliśmy z kina wczoraj to cały czas to było dla nie mnie Alien 1.5. Decyzja jest trudna bo Winona Forever ale trudno wsadzam kij w mrowisko, na razie bardzo krótko, oto mój ranking na razie tylko dla Alien:
(1) Aliens (Bishop)
(2) Alien (Ash)
(3) Alien 1.5. Romulus (Andy)
(4) Alien 4 (Call)
(5) Alien 3 (Bishop)
(6) Alien Coventant (Walter/Dawid)
(7) Alien Prometheus (Dawid)
(8) AvP 1 (Bishop/Wayland)
(9) AvP 2 (Nobody?)
Kto nie widział jeszcze Alien 1.5. Romulus musi zobaczyć, bardzo pocieszające są te tłumy w kinach, trochę mało młodych osób, co mnie niepokoi, ale "oni" mają swój viralowy tryb zbierania się i myślę, ze Rain ich przyciągnie do kina przez kolejne tygodnie. Bierz swojego Facehuggera ze sobą i dawaj na seans