03-09-2024, 13:20
(09-05-2024, 17:31)misfit napisał(a): wolę dołączone zremasterowane BD, na którym m.in. ziarno lepiej mi w ruchu wchodzi, poza tym jest nieco lepsza widoczność detali w ciemnych scenach oraz w przejściach pomiędzy scenami, do/z czerni, komprecha nie daje się tak we znaki jak na UHD. Ale jak ktoś napisze, że woli UHD dla wyższego postrzeganego kontrastu w jasnych obszarach i bardziej nasyconych kolorków to też zrozumiem... Czego nie wybierzemy i tak będzie spora poprawa do starszych transferów.
Jestem po seansie UHD i nic mi podczas niego nie przeszkadzało. Niebo, jak to niebo w ziarnistych filmach trochę latającego roju muszek
(to już w 'Prosta historia' na UHD w scenie z niebem podczas ulewy mam wrażenie, że gorzej to wyglądało i tamten widok wybił mnie na chwilę z seansu). Po seansie sprawdziłem jeszcze fragmenty z niebem wymienione przez misfit we wcześniejszym poście i też nic złego nie rzuciło mi się w oczy.(27-10-2023, 10:37)misfit napisał(a): Problemy z chromą też obecne, czyli pojawiające się tu i ówdzie czerwonawe bloki.Tego też nie zauważyłem ale z chęcią sprawdzę, jeżeli pamiętasz czas. Trudno niech stracę bo wiadomo, że jak coś się zauważy to już pewnie zawsze będzie przeszkadzać ale lubię weryfikować co przegapiłem podczas zwykłego seansu
.Co do tego czy BD lepiej się ogląda to nie odpowiem, ponieważ seans na UHD uważam za satysfakcjonujący i nie widzę potrzeby aby sprawdzać BD