(03-09-2024, 07:05)Aradiel napisał(a): Korzystasz z apki inpostu? Jeśli nie to spróbuj. Taka przesyłka powinna pojawić się w apce od razu po wysłaniu przez Amazon, a gdy dotrze do Polski, dzień przed odbiorem pojawi się możliwość przekierowania do paczkomatu. Ja wiem, że wyjaśniłeś, że tracking w przypadku tych 11 przesyłek nic nie pokazywał, ale one jakoś trafiają do Polski, być może w apce pojawi się opcja przekierowania do paczkomatu zanim Inpost je odeśle bo im adres nie gra.
Adres odbioru specjalnie wczoraj sprawdziłem i jest w każdym zamówieniu taki sam, jak był zawsze, więc tu nie ma możliwości, że "adres im nie gra" (zwłaszcza, że problem pojawił się "z paczki na paczkę"). Mimo to tracking na stronie inpostu po prostu nie istnieje - przesyłki śledzę na stronach postronnych, z kolei na samym Amazonie tracking urywa się po dotarciu do Polski. Coś ewidetnie dzieje się właśnie w tym momencie. I sorry, ale przekierowywanie paczki nie jest rozwiązaniem problemu, tylko pudrowaniem go.
Dzisiaj np. dowiedziałem się (po raz pierwszy szczegółowo!), że tak, mają paczkę, ale poprzez błąd w procesowanym numerze paczka nie ma adresu, więc nie wiedzą, gdzie dostarczyć. Szczęśliwie, po 20 telefonie z rzędu, w końcu trafiłem na anioła na infolinii, więc udało mi się podać dokładny adres (wszyscy poprzedni konsultanci z uporem maniaka twierdzili, że jako odbiorca nie mogę tego zrobić, bo paczka do momentu dostarczenia należy do nadawcy i tylko on może zmieniać adres - oczywiście nadawca nie ma możliwości ani kontaktu z dostawcą, ani wpływu na dane po wydaniu paczki dostawcy). Zobaczymy co z tego wyniknie. Teraz pozostaje monitorowanie na bieżąco kolejnych nadchodzących paczek, bo oczywiście z uporem maniaka, pomimo wielokrotnie zgłaszanego problemu, cały czas ślą inpostem.