Nie rozumiesz podstawowej kwestii: jakiś czas po przejęciu 20th Century Fox Disney zlikwidował ich dział odpowiedzialny za wydania fizyczne (odsyłam chociażby do Adama J. Yeenda który tam pracował i którego ostatnim UHD nad jakim jeszcze zdążył pracować był, jeśli mnie pamięć nie myli, Speed), innymi słowy: został jeden wspólny dział, bez żadnego podziału, zajmujący się wydaniami wychodzącymi spod parasola Disneya: ich animacjami i filmami aktorskimi, Pixarem, Star Wars, Marvelem, 20th Century Studios + katalogiem Foksa, Touchstone itp.
Coś się ewidentnie ostatnio zmieniło i być może znaczenie ma tutaj fakt, że nie tylko logistykę dystrybucji wydań Disneya (uwzględniając wszystkie wymienione podstudia) w USA przejęło Sony, ale ogarniają również produkcję i bodaj sam authoring płyt. To podobno dzięki nim mamy od teraz być może nawet we wszystkich wydaniach Disneya mieć Dolby Vision, i być może to oni stoją za poszerzeniem zestawu języków.
Średnio interesują mnie błędy na stronie Galapagos, bo dystrybutorem Signs i The Sixth Sense jest Disney i nie zmieniło się to od czasów kina i VHS i nie są to produkcje 20th Century Fox / Studios.
Coś się ewidentnie ostatnio zmieniło i być może znaczenie ma tutaj fakt, że nie tylko logistykę dystrybucji wydań Disneya (uwzględniając wszystkie wymienione podstudia) w USA przejęło Sony, ale ogarniają również produkcję i bodaj sam authoring płyt. To podobno dzięki nim mamy od teraz być może nawet we wszystkich wydaniach Disneya mieć Dolby Vision, i być może to oni stoją za poszerzeniem zestawu języków.
Średnio interesują mnie błędy na stronie Galapagos, bo dystrybutorem Signs i The Sixth Sense jest Disney i nie zmieniło się to od czasów kina i VHS i nie są to produkcje 20th Century Fox / Studios.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K