04-10-2024, 23:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2024, 23:26 przez ILSA FAUST.)
(04-10-2024, 22:11)Mierzwiak napisał(a): Dolby Vision zaprezentowano po raz pierwszy na targach CES w styczniu 2014 roku.
hehe, zawsze na CES są pokazywane prototypy, konkurencyjna walka w laboratoriach korporacji, które nie koniecznie lądują na półkach sklepowych, albo jak wylądują to skończy się równie szybko jak zaczęło.
Była wojna pomiędzy producentami sprzętu i wytwórniami o wsparcie dla formatu HDR.
W końcu HDR10 stał się standardem ale to DV po kilku go wyparł bo zostało udoskonalone, w wyniku czego powstał HDR10+ w odpowiedzi na DV. I tak będzie dalej dla naszego dobra, użytkowników.
Ewolucja, rozwój, nakładka, kolejna wersja.
Dalej czepiasz się nazewnictwa, gdzie DV w tej chwili przeważa, i jest najlepszą, najwyższą formą w rozwoju technologii HDR. Jesteś na tyle naiwny by sądzić że prototyp DV z CES2014 to to samo co dzisiaj oglądasz w swoim kinie domowym przy wsparciu DV? To kolejna wersja, ciągły rozwój. Do tego stopnia, że wytwórnie po raz kolejny wypuszczają swoje tytuły w 4KUHD bo pierwsze wydania nie miało DV.
Santa Benedetta niedługo dostanie w Polsce świątynię swoją.
Proponuję dołożyć zbiórkę na budowę przy tym wątku - całkiem nieźle to idzie, już na fundamenty jest

(04-10-2024, 22:11)Mierzwiak napisał(a): Nie kupiłem wszystkich 6 filmów
tu masz rację, poniosło mnie, ostatnią rzeczą która mnie interesuje to Twoje zbiory.
interesuje mnie tylko moja półka, na której stoi 5 pozycji Camerona UHD a true lies dojdzie BO NIE GODZĘ SIĘ na format DVD, czy ostatecznie będzie to wersja 4K czy 2K ocenię po seansie po BLACK FRIDAY, nie wydam więcej niż 15 EURO. Robię to tylko dla Arniego.