05-10-2024, 00:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2024, 12:00 przez ILSA FAUST.)
(04-10-2024, 23:21)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): A może nawet potrójny, jeśli podtrzymasz swója opinę o rzekomym arcydziele
Pozostaję do dyspozycji i mogę odszczekać swoją opinię jak pisałam, nawet 666 razy.
Ale nie więcej.
Czekam na premierę w zwykłym kinie, w Polsce, już za późno na wycieczkę po europejskich kinach.
Mam prawo do orgazmu na postawie fantazji, zwiastuna, teasera.
Większość kobiet tak udaje.
(04-10-2024, 23:21)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Różnica między nami jest taka, że z racji wieku i zainteresowań obejrzałem zdecydowanie więcej fimów niż Ty i nie przypominam sobie, żebym ogladał w tym roku słabszy film
Naprawdę bardzo mi przykro.
Sorry ale nie kupuję tej retoryki bo nawet studencka etiuda filmowa, którą zobaczy może 5 osób na Świecie włącznie z komisją egzaminacyjną, może być bardziej interesująca od nowej premiery marvela. Czy też Megalopolis.
Ze mną jest całkiem inaczej, jestem bardziej otwarta na eksperymenty i nikt oraz nic mnie nie ogranicza, żadna ideologia czy też doświadczenie, tym bardziej kogoś obcego.
Dopóki nie poparzę się w tyłek na kuchence, to więcej tam tego nie będę robić, taka sytuacja.
Chyba, że bardzo mi się to spodoba

Co do kwestii starości:
Na pewno umrę z mieczem w ręku a nie na kolanach przed facetem w sukience.
Too Old To Die Young (Refn)
(04-10-2024, 23:21)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Fakty są takie, ze film ten jest w normalnej, czy jak wolisz, szerokiej dystrybucji, przynosi on straty kinom, bo ludzie nie chca go oglądać. Nazywanie go filmem niszowym, nie ma żadnego uzasadnienia.
Wyraźnie napisałam, że film na notę "LIMITED" na BOX-OFFIE
a nie "WIDE-OPEN" - nie udało się dogadać na szeroką dystrybucję.
Ludzie nie chcą go oglądać w USA bo nawet nie wiedzą, że coś takiego leci.
Nawet nie wiedzą, że jest coś takiego jak KAN, bo nie było promocji tego filmu.
Film "niszowy" to taki który wymyka się pewnych normom, na pewno taki jest MEGALOPOLIS.
To mogę ocenić po zwiastunie. Jak bardzo będzie niszowy to się okaże jak zobaczę.
Ale im bardziej będzie niszowy tym bardziej FFC będzie miał rację, że będziesz odkrywać ponownie film przy kolejnych projekcjach, dokładanie jak to się ma w przypadku "Czasu Apokalipsy", który ma dzisiaj o wile więcej zwolenników niż podczas premiery w KAN 40 lat temu, gdzie totalnie nikt nie zrozumiał tego filmu.
Do momentu premiery Gladiatora 2 oraz potem Nosferatu, to właśnie Megalopolis za 3 tygodnie to najbardziej oczekiwana przeze mnie premiera kinowa i nikt oraz nic tego nie zmieni, tylko mogę się jeszcze bardziej podjarać, nigdy nie będzie to krok do tyłu, nawet jak sam FFC wyzna na wykrywaczu kłamstw, że nakręcił gniota za 136 mln USD i chce swoje winnice z powrotem.
Ileż tego wina chłop wypije w życiu? Niech się bawi, póki może.
Na tym polega sodomia na cesarskim dworze, że winogrona smakują najlepiej te świeżo zerwane a dopiero potem popite winem, nie odwrotnie. I całe życie zajęło to FFC aby to okryć. Chcę sama to zobaczyć, żadna opinia, żadnego człowieka na planecie Ziemia mnie od tego nie powstrzyma.