23-10-2024, 09:14
(23-10-2024, 08:05)Ash-9001 napisał(a): Coś DPD ostatnio daje D. To oni mi przynieśli połamanego Hitcher'a, po dwu dniowej obsuwie.
To nie problem DPD tylko Amazon USA - polityki wrzucania filmów do tej białej koperty "niby bąbelkowej", która jest zawsze za duża, bardziej pod książkę robiona (bo Amazon to dupna księgarnia była i jest nadal).
Teraz byłem przygotowany na walkę z reklamacjami bo zamówiłem dwa steelbooki oraz 8 amaray - głównie promka na kino lorbery 4K ale także 2K - no i stał się cud, bo myślałem że prześlą to w 10 kopertach a były tylko 3 przesyłki w tym jedna zawierała oba steelbooki oraz 5 amaray, które (uwaga) były zapakowane w niby kartonik, co finalnie poskutkowało, bo Steele są w stanie idealnym. Oraz slip covery na kino lorberach się zachowały bo całość była ciasno upchana.
Jeśli chodzi o DPD to kurier mnie zna bardzo dobrze, więc zawsze jest na czas o tej samej porze i zawsze moje przesyłki traktuje z należytą świętością, często gęsto trzyma je z przodu w kabinie pod siedzeniem pasażera.
Spróbujcie podpatrzeć co oni robią w busach w tymi przesyłkami - np. inpost "drobnicę" w worach wozi - po za tym każdy kurier ma "inny bałagan" na swoim statku.
Tak czy inaczej kwestia pakowania jest najbardziej istotna, bo nawet najlepszemu kurierowi na świecie zdarza się nadepnąć na walającą się na podłodze busa przesyłkę. A te z filmami raczej są małe i walają się wszędzie.
Tak czy inaczej najlepszym kurierem na świecie jest gość FEDEX-a:
Overnight Delivery (1998) z Paulem Ruddem oraz Reese Witherspoon.
Co by się nie wydarzyło - przysyłka musi zostać dostarczona i takiego "kolegi" wam życzę.