04-11-2024, 02:38
(01-11-2024, 14:53)slavekg napisał(a): Na caps-a-holic jest już porównanie UHD "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" - wydanie włoskie vs. "reszta świata".
Bitrate dużo wyższy u Włochów, ziarno na screenach też lepiej się prezentuje, ale trochę czuję niedosyt. Liczyłem, że będzie lepiej, ale może z samego remastera nie dało się już więcej wycisnąć.
Obejrzane. Ziarenko jest, ale trochę nierówne, więc zdarzają się ujęcia, które wyglądają... dziwnie, podczas gdy innym jakby brakowało trochę głębi, trochę lepszego zdefiniowania faktur (choć sam poziom detali cieszy oko). Nie psuje to jednakże radości z seansu i ogółem dostajemy solidny transfer, który nie wypacza ani kolorystyki, ani ogólnych założeń wizualnych filmu, a przy okazji bez problemu wygrywa z blu, nawet jeśli pozornie nie ma tu rewolucji. Bitrate bez wodotrysków w porównaniu z innymi tytułami, ale utrzymuje solidny poziom. Dźwięk dobry, acz można żałować, że nie pokuszono się o jakiś mix na atmosa. Generalnie, jako fan, jestem zadowolony - na tę chwilę to najlepsza prezentacja filmu. I wątpliwe czy będzie on piękniejszy w przyszłości.