10-11-2024, 13:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2024, 14:04 przez ILSA FAUST.)
(09-11-2024, 22:59)misfit napisał(a): Gdybyś tylko te dwa filmy kupił w promocji gdy były na Amazon UK, zamiast USA, to wydałbyś mniej o ok. 100 zł.
Ty widzisz szklankę pustą o 40% ja widzę do połowy pełną o 50% i stówkę na kremik

Dyskusję sprowadziłeś do 2 pozycji: Risky w 4K oraz Brakefast Club, gdzie dzisiaj w nocy obie pozycje zniknęły z Amazon UK, dostępne przez innych użytkowników, a moje kopie jadą do mnie. Wiadomo powszechnie, że 2 filmy na Amazon USA się nie opłaca zamawiać tylko za 150 USD pakiet minimum, więc dalsze wyliczenia nie mają sensu, bo zakup się robi w konkretnym koszyku w danej chwili, a potem wszystko się zmienia i ja już tym się zajmuję, tylko oglądaniem tego dobrego co przyjdzie.
Nie kupuję w UK w innych miejscach jak nie muszę, bo wkurw***ą mnie angole swoją postawą anty-europejską (pamiętasz pewnie czasy zaavi) i wystarczy mi żenująca sytuacja na poczcie jak muszę walczyć o jakieś wydanie premium za które (uwaga!) zapłaciłam. Kupuję u nich jak muszę - wszędzie najeb*** te wydania znaczkami kategorii wiekowych, nawet Niemcy wymyślili po latach wende-cover.
W pierwszym poście wyraźnie napisałam, że w Amazon US zamówiłam drożej ale zależało mi na dostępności i szybkiej dostawie konnych z DPD. Potem po Twojej obywatelskiej interwencji okazało się, że zarobiłam stówkę na kremik, który już sobie kupiłam wczoraj w drogerii. Co mam teraz zwrócić kremik skoro cała wysmarowana wszędzie jestem?

(10-11-2024, 08:37)misfit napisał(a): Ja natomiast jestem lekko zawiedziony, że w UK cały katalog nie jest objęty akcją, mam tu na myśli głównie UHDki. Ale do BF mamy prawie 20 dni, więc jeszcze wszystko może się zmienić.
Sam jesteś zawiedziony sytuacją w UK, a ja głównie czyszczę wantlisty w USA bo jak trampkarze przejmą biały domek to może być jeszcze gorzej z kosztami, frachtami, cłami zaporowymi. To przez żart lewaków z referendum i trolli prawaków mamy dzisiaj UK poza UE, gdzie angole żałują tego bardziej niż fałszywe rozumienie patriotyzmu, coraz gorzej się także można dogadać z żabojadami i makaronami, helmuty także brunatnieją - także generalnie normalność schodzi do podziemia i będziesz miał w każdym kraju wszystko po ichniemu, tylko chuchać i dmuchać na angielskie wersje. Sam wiesz, że we FR oraz DE coraz gorzej to wygląda z napisami EN. Także ten cały cyrk z Criterionem czy Arrow to ostoja normalności mimo wszystko. Dzisiaj druga partia z Amazon USA - muszę wyczyścić cały koszyk przed trampkarzami.
(09-11-2024, 22:59)misfit napisał(a): Fortepian w UK wydaje StudioCanal, wielokrotnie wcześniej latała w promocjach. Do tego w UK jest nieco lepszy obrazek.
Wolę wydanie Criteriona, bo od 2 lat unikam zakupu tego nas***ego znaczkami i napisami wydania w UK, gdzie prezentacja w SCANAVA jest o kilka klas wyżej od Studio Canal, nawet jeśli jest mała różnica w obrazie, którą tylko widzą ci co wiedzą gdzie zobaczyć o ile to w ogóle istotne - rozeznałam na szybko jakiś czas temu i położyłem laskę na wydanie UK od razu.
Jak dla mnie, jeśli nie ma opcji STEELBOOK i może nigdy nie będzie już, to wydanie Criterion to 10/10 a Canal Plus 02/10 w kwestii estetyki oraz bogatszy zestaw dodatków dostanę.
tylko ja widzę różnicę? Porównanko na szybko, boskie jest to wydanie z USA:
(09-11-2024, 22:59)misfit napisał(a): A Seks, kłamstwa i kasety wideo było brać UHD od Francuzów. Też wielokrotnie latał w promocji, dwa lata temu kupiłem go za 12,66 EUR.
Robiłam wcześniej krótkie rozeznanie i wersja FR w 4K to paskudna jest mocno estetycznie 00/10 i napisy są tylko FR i to wymuszane - męczarnia totalna. Dopóki nie wyjdzie porządne wydanie w STEELBOOK w 4K to Criterionowe pasuje mi bardziej bo jest pure EN. Zresztą film jest o VHS

(09-11-2024, 22:59)misfit napisał(a): Rumble Fish - dobry wybór, znacznie lepszy master niż BD od Eureki.
Pewnie za tydzień ogłoszą wydanie w 4K

W sumie czekałam na 4K jakiś czas ale nie dałam rady więcej i poleciało w promce, chyba o to chodzi w promkach?
(09-11-2024, 23:22)piti198 napisał(a): A przy okazji co to jest Brakefast Club?
Jeden z najlepszych filmów lat 80 tych

(09-11-2024, 23:22)piti198 napisał(a): A może weź przyhamuj, zmień Kriteria i skończ dawać w KANał, bo się przekręcisz. lol
Zdecydowanie jestem bi-seksualna ale nie lubię ciągle dawać w KAN-ał bo potem boli mocno rano

(10-11-2024, 03:16)Mefisto napisał(a): Bo generalnie obie promki są w pytkę, tylko trzeba wiedzieć, co i gdzie kupować. W US jest trochę rzeczy po 15 esów-floresów, których w lepszej jakości/wydaniu się nie kupi nigdzie indziej. Na angoli jestem natomiast wkurwiony za te zmiany cen - dali by raz, a dobrze, a nie że sobie człowiek w brodę teraz pluje.
To wszystko się zgadza w sumie

(10-11-2024, 03:16)Mefisto napisał(a): Tylko kurczę teraz taki klimat, że nie wiadomo, co z tego zaraz nie wznowią w 4K. Jak żyć.
Na bank będzie 4K wkrótce bo już leci do mnie DPD

(10-11-2024, 13:20)Mefisto napisał(a): Co poradzę, że jestem prosty chłop - widzę promki na Criteriony, z już zwłaszcza uhatki, to dodaję do koszyka zanim znikną, a nie się zastanawiam czy może jeszcze obniżą
Czasami liczą się sekundy