14-11-2024, 19:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2024, 19:12 przez ILSA FAUST.)
(14-11-2024, 17:20)HAL 9000 napisał(a): Dla mnie bardziej "głowackie" są grzbiety
Tak, grzbiety z "głowami" lub "piktogramami" postaci w STEELBOOK Dinsey'a to wymysł jakiego dzieciaka projektanta niepisatego aby rozpoznać dany film, który ktoś tam w Disney zatwierdził i przez dobre kilka lat to funkcjonowało, głównie jako koszmar kolekcjonerów, którzy aby rozpoznać film na półce sprzedawali specjalne magnesy (nakładki) na grzbiety. Tak też było w animacjach oraz pewnie w ignorowanym przez mnie uniwersum marvela.
Także te wydania (europejskie głównie) na front cover (avers steelbooka) nie miały tytułu filmu, co też wkurw***o jeszcze mocniej. Do tego były w większości matowe (matte) a nie w połysku (glossy). Dlatego SW 8-9 i solo brałem w USA aby uniknąć rozczarowania. R1 z Niemiec miało i tytuł na grzbiecie i na front cover.
Więc z serii SW 1-9 oraz Solo i R1 mam tylko SW7 force awaken do wymiany z "głowackimi" na grzbiecie, co odkładałem w czasie czekając na inne wydanie, ale niniejsza dyskusja spowodowała przyspieszenie decyzji o zakupie steelbook z best buy z USA jeszcze w tym roku. Pozostałe są z tytułem na grzbiecie po bożemu, po angielsku i na front cover. Solo, z kolei z "fałszywym" falconem ma tytuł na grzbiecie ale już brak na front cover.
Niedawna reedycja z "charakter poster" początkowało rokowała, bo SW 4 jako tako wyglądał z motywem z plakatu, SW 5 z Vaderem najlepiej wyszedł (Twoje zdjęcie nie zawiera prawdziwego STEELBOOK), ale potem trylogia prequeli i sequeli oraz spinn-off-y zabiły tę linię artystyczną i mamy niestrawny koszmar, który nazywam "glowackimi".
Nie widzę problemu "głowackimi" także przezywać grzbiety. Jak najszybciej wymieniam SW7 w takim razie.
(14-11-2024, 17:20)HAL 9000 napisał(a): Na "fronty cover glossy rough" też można kupić magnesy.
Tutaj mówisz o "lenticular magnet" nakładane na STEELBOOK i tak to funkcjonuje w wydaniach premium +
Pisałem o "bazie" w stali ale nie miałem potrzeby jej upiększać lenticularami w przypadku serii SW, w przypadku niektórych innych wydań, owszem, of course.