(05-09-2015, 16:12)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Po co te złośliwości?Nie wiem, królu. Po co?
(05-09-2015, 16:12)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Z kontekstu wynika wyraźnie , że chodzi o IMAX 70 mm, o którym pisałeś w pierwszym swoim poście.W jakim moim pierwszym poście? W tym temacie? Nie ma tam słowa o IMAXach, ale skoro już je przywołujesz, to rocznie ile pokazywanych jest w nich filmów które faktycznie prezentują taką jakość?
(05-09-2015, 21:34)misfit napisał(a): Spokojna głowa - zalety HDR i szerszej palety barw na pewno zobaczysz. A dzięki 10 bitom Lionsgate'y i pomniejsze studia filmowe będą musiały się dużo bardziej "postarać" aby wysmarować banding w swoich wydaniach na UHD BD.To wiem, dlatego uważam że właśnie na tym powinni się skupić, a nie na pogoni za ilością pikseli, no ale branża rządzi się swoimi prawami i pewne rzeczy dziać się muszą chociażby wyłącznie z marketingowych powodów

Zastanawia mnie jeszcze kwestia odtwarzaczy, a konkretniej tego, co zrobi Sony - czy z którąś z kolejnych aktualizacji PS4 dostanie możliwość odtwarzania tych dysków? Czy to w ogóle możliwe? Bo jeśli tak, to już będę jedną nogą bliżej tego formatu.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K