Mam dwa przenośne dyski,po 2TB ale...Mój Panasonic nie czyta dysków zewnętrznych po za tym tak sobie wymyśliłem, że chce mieć na płytce 
Mogę zmarnować płytkę do testów, to nie problem. Problem jest w tym aby już na etapie montażu ( napisy i film) wszystko było ok a nie rozjeżdżało sie okrutnie.
Może to wina wagi pliku, może TsMuxera...nie wiem.
Na dzień dzisiejszy mam zrobiony w MKVToolnix dobrze działającą kopie filmu (mkv) z napisami na kompie.
Teraz chce to wypalić na płytce 100 gb jako ISO.

(12-12-2024, 15:50)misfit napisał(a):(12-12-2024, 15:31)shaman72 napisał(a): Mając teraz taki plik ( mkv z poprawnie działającym audio i napisami) , chce go nagrać na płytę bluray 100 gb aby odtworzyć bez problemu na stacjonarnym odtwarzaczu.
Więc pozostają dwie kwestie:
1. Musisz dopytać wśród posiadaczy odtwarzaczy Panasów jakie ograniczenia ma Twój player w kwestii obsługi kontenera mkv.
2. O ile się orientuję, tylko garstka stacjonarnych odtwarzaczy poprawnie obsługuje płyty BDXL.
Mogę zmarnować płytkę do testów, to nie problem. Problem jest w tym aby już na etapie montażu ( napisy i film) wszystko było ok a nie rozjeżdżało sie okrutnie.
Może to wina wagi pliku, może TsMuxera...nie wiem.
Na dzień dzisiejszy mam zrobiony w MKVToolnix dobrze działającą kopie filmu (mkv) z napisami na kompie.
Teraz chce to wypalić na płytce 100 gb jako ISO.
Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch