(06-09-2015, 21:24)Sokal napisał(a): Mój 3letni syn ma ponad 50 bajek na bdŚwietny przykład. Sam sobie je kupuje jak rozumiem?

Pisząc jednak serio, to z tego co piszesz wynika, że KAŻDY jest entuzjastą HD, i w ogóle ludzie w domach mają tylko sale kinowe albo ogromne telewizory, a na SD nawet nie spojrzą. Jeśli akurat takich ludzi znasz, to fajnie, ale patrzenie przez ich pryzmat na cały kraj to lekkie kuriozum
Równie dobrze mogę napisać, że nie znam nikogo, kto głosował na Dudę (bo nie znam), a jednak został on prezydentem. Jak, no jaaaaaaak?! 
Wracając jeszcze do statystyk, w USA najlepiej sprzedają się telewizory poniżej 50 cali, podejrzewam że w Polsce na pierwszym miejscu sprzedaży wciąż są modele 32-calowe.
(06-09-2015, 21:54)Sokal napisał(a): Dlatego osobiście nie zamierzam pluć na 4k i nie rozumiem jak można być w tym temacie tak sceptycznym jak Ty czy Gieferg. Przecież:Tak, zgadzam się! A mój sceptycyzm wynika z wspomnianego bałaganu właśnie oraz z tego, że - chociaż jestem tu jedną z najbardziej krytycznych osób jeśli chodzi o jakość obrazu - najlepiej wydany w 1080p materiał prezentuje dla mnie tak fantastyczną jakość, że więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Druga sprawa, że wciąż czekam na jakiś materiał/pokaz UHD, który mnie do tego przekona, bo Media Markt i Euro RTV ze swoimi pokazówkami póki co tylko się ośmieszają.
- nie ma obowiązku zakupu nowego sprzętu,
- wszyscy jesteśmy i zawsze będziemy beneficjentami postępu technologicznego.
PS. Lada chwila otwierają w Łodzi nowego Heliosa, w którym będzie przynajmniej jeden projektor 4K. Trza będzie obadać
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K