16-12-2024, 08:25
(14-12-2024, 14:52)Gieferg napisał(a): Chodziło o cenę, czy rozmiar?Rozmiar. Kupowaliśmy tv jakieś 4 miesiące po mojej operacji oczu, więc stwierdziła że: a) dopiero wydałem dużą kwotę, a mniejszy=tańszy; b) lepiej nie przesadzać i nie psuć sobie wzroku ponownie zbyt dużym ekranem; c) nie chce telewizora "na całą ścianę"
Ale gdy już był ustawiony okazało się, że jak na nasz salon (22m') i miejsce na komodzie między regałami, to jednak na spokojnie wszedłby 65" i byłby optymalny przy odległości, z której oglądamy. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony i poza dwoma zgrzytami dobrze mi służy już od ponad 4 lat, ale jeśli za kilka zacznie padać (choć mam nadzieję, że szybko to nie nastąpi) to biorę 65" bez dyskusji. Większy już raczej byłby przesadą (pokój w szerokości ma 395 cm z tego co pamiętam).A czernie pewnie że lepsze, tylko nie wiem jak z tymi OLEDami B4 i kwestią wypalania się na nich stałych elementów. W kwestii MediaExpert - pierwszy raz coś u nich kupiłem w piątek, dzisiaj jadę odebrać, więc nie mam wyrobionej opinii na ich temat.