07-01-2025, 18:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2025, 23:11 przez Kirek.
Powód edycji: poprawa imienia
)
Podczas oglądania filmu z wydania od Vinegar Syndrome, gdy Krystyna Janda śpiewa piosenkę "Zgadnij kotku" (czas w filmie od 00:02:36 do 00:03:46) zaobserwowałem dziwny efekt. Na kadrach z Jandą na tle po lewej stronie ekranu pojawiają się i znikają okręgi/pierścienie. Pierwsze wystąpienie dopiero po pierwszym powrocie kadru z publiki. Efekt ten również można zaobserwować na jej prawym ramieniu.
Chciałem udostępnić ten fragment filmu na youtube bo w ruchu to najlepiej widać ale niestety portal zastosował taką kompresję, że w tle zamiast ziarna były makrobloki i nic nie widać. Na statycznych zdjęciach ten efekt też jest to słabo widoczny (dla ułatwienia zaznaczyłem obszar gdzie szukać
)
![[Obrazek: MEYTAQ0_t.png]](https://thumbs4.imagebam.com/dd/74/aa/MEYTAQ0_t.png)
A dla chętnych plik wideo do pobrania (368 MB).
Nie przypominam sobie abym wcześniej takie ustrojstwo gdzieś zaobserwował i jestem ciekaw czy to jest jakiś efekt optyczny zarejestrowany już na kliszy czy mogło powstać dopiero przy obróbce.
Info od posiadaczy wydania angielskiego czy u nich też to widać mile widziane.
Kurka wodna najdziwniejsze będzie jeżeli tylko ja to widzę
Poza tym fragmentem nic nie odciągnęło mnie od seansu
.
W filmoskopie dostępny pełny opis wydania.
Chciałem udostępnić ten fragment filmu na youtube bo w ruchu to najlepiej widać ale niestety portal zastosował taką kompresję, że w tle zamiast ziarna były makrobloki i nic nie widać. Na statycznych zdjęciach ten efekt też jest to słabo widoczny (dla ułatwienia zaznaczyłem obszar gdzie szukać
)A dla chętnych plik wideo do pobrania (368 MB).
Nie przypominam sobie abym wcześniej takie ustrojstwo gdzieś zaobserwował i jestem ciekaw czy to jest jakiś efekt optyczny zarejestrowany już na kliszy czy mogło powstać dopiero przy obróbce.
Info od posiadaczy wydania angielskiego czy u nich też to widać mile widziane.
Kurka wodna najdziwniejsze będzie jeżeli tylko ja to widzę

Poza tym fragmentem nic nie odciągnęło mnie od seansu
.W filmoskopie dostępny pełny opis wydania.