(17-01-2025, 21:26)Ash-9001 napisał(a):(17-01-2025, 18:25)misfit napisał(a): A tymczasem w weekend planuję seans North by Northwest, czyli kolejne VistaVision i mam nadzieję, że tym razem na nic nie będę musiał narzekaćCiekawe co powiesz na to falowanie obrazu w niektórych scenach. Nie widziałem wcześniej wydania blu-ray to nie wiem czy tam było to tak samo widoczne, ale na płycie UHD mnie to lekko wkurzało. Poza tym jest bardzo ładnie
Falowanie/pływanie obrazu zwróciło moją uwagę w scenie od 1:46:21, jeśli wcześniej gdzieś było to raczej przegapiłem

Nie wiem po jaką cholerę niemal całkowicie odziarnili obraz w całej tej pięciominutowej scenie na UHD, co tylko sprawiło, że powyższa przypadłość jest jeszcze bardziej zauważalna niż na starym BD.
Generalnie jednak świetny obraz - szczegółowość obrazu, kolorki, HDR, ziarno w ruchu też ogólnie zdecydowanie na plus w stosunku do starego BD. Może zdjęcia nie są tak zachwcające jak np. w "Poszukiwaczach", ale z technicznego punktu widzenia jest tutaj znaaacznie mniej rzeczy do których mógłbym się przyczepić.
Z całego serca polecam wykonać upgrade z BD do UHD.