(05-02-2025, 15:39)Mefisto napisał(a): LOL, teraz też jest widoczny gołym okiem - czego jakoś nie jesteś w stanie zaakceptować.LOL to jest z tego co właśnie tutaj wypisujesz.
Wiesz lepiej ode mnie co widzę na własne oczy?
Jeśli nie widzę rewolucyjnej różnicy, to nie nazwę jej "rewolucyjną" tylko dlatego, że jakiś Mefisto w sieci napisał, że tak jest, bo sprawdził ilość nitów i innych cyferek w obrazie w nowszym formacie.Jeśli w skali 1-10 VHS to "1", a UHD to "10", to Blu-ray jest dla mnie dziewiątką. Tyle. Jeśli dla ciebie przy "dyszce" UHD Blu-ray to max. "piątka" to już twoja opinia, ale TYLKO OPINIA i nie wmówisz komuś, że ma uważać tak samo że UHD jest dwa razy lepsze. Już łatwiej tego nie wytłumaczę.
Misfit napisał(a):Ale to oczywiście nie znaczy, że wg. Ciebie w tym wypadku UHD jest gorsze od BDOczywiście, bo nie znaczy. Po prostu chcę mieć opcję puszczenia sobie filmu w wersji Blu-ray jeśli będę miał na to ochotę, bo mogę danego dnia mieć zmęczone oczy i chcieć obejrzeć wersję bez HDRu.
Idźcie we dwóch na jakiś kurs czytania ze zrozumieniem i niereinterpretowania tego, co czytacie, a nie będziecie musieli walczyć z czymś co sobie sami wymyśliliście.