(05-02-2025, 19:47)Mierzwiak napisał(a): Gdyby nie stać mnie było na OLEDa, odtwarzacz UHD Panasonica i kupowanie filmów na płytach - a są to dobra luksusowe, całkowicie zbędne do życia - to też oglądałbym filmy i seriale na tym, na czym tylko bym mógł, nawet jeśli miałby to być telefon.
Piszesz o dobrach technicznych na wyciągnięcie ręki, ale co to znaczy? Może dla Ciebie projektor za 60 tysięcy to jak zakup pary spodni, ale niektórzy mają inne priorytety i mniejsze możliwości finansowe, iloraz inteligencji ma tu bardzo mało do rzeczy.
Ja mam proj JVC za ponad 60 kafli RS3100.
(05-02-2025, 20:35)Mefisto napisał(a):(05-02-2025, 19:47)Mierzwiak napisał(a): Gdyby nie stać mnie było na OLEDa, odtwarzacz UHD Panasonica i kupowanie filmów na płytach - a są to dobra luksusowe, całkowicie zbędne do życia - to też oglądałbym filmy i seriale na tym, na czym tylko bym mógł, nawet jeśli miałby to być telefon.
Telefon nie nadaje się do oglądania filmów oraz niszczy wzrok. Koniec. Kropka. Guzik mnie obchodzi cała reszta. Jakbym miał oglądać filmy na telefonie, to albo wymyśliłbym sposób, żeby to jakoś powiększyć albo przerzuciłbym się na książki.
Cytat:Piszesz o dobrach technicznych na wyciągnięcie ręki, ale co to znaczy?
To znaczy dokładnie to, co napisałem.
Cytat:Może dla Ciebie projektor za 60 tysięcy to jak zakup pary spodni, ale niektórzy mają inne priorytety i mniejsze możliwości finansowe, iloraz inteligencji ma tu bardzo mało do rzeczy.
No tak, bo pomiędzy projektorem a telefonem nie ma nic, pustka po prostu. Te wszystkie MediaMarkty pustkami świecą "nie dla idiotów" przecież![]()
Jak już musisz odpowiadać, to przynajmniej posiadaj jakieś rozumne argumenty. Bo najpierw przeczytałem o tym, że ktoś ogląda na telefonie, bo "przychodzi zmęczony z pracy", a teraz czytam, że ludzie mają inne priorytety niż drogie projektory, przez co po prostu zmuszeni są oglądać filmy na telefonach. Telewizory zostawiają sobie na potrzeby tvn i trwam![]()
Eniłej - przeżyjmy to jeszcze raz:
(20-09-2014, 16:24)Mierzwiak napisał(a): Nie widzę zastosowania dla większych niż Full HD rozdzielczości w domowych warunkach.
(...)
Na co komu jeszcze więcej detali?
Czytanie książek też niszczy wzrok znafco.
JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.