17-02-2025, 12:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2025, 12:39 przez ILSA FAUST.)
(17-02-2025, 09:58)Ash-9001 napisał(a): Heh. Ja idę kompletnie pod prąd. Przeżywam renesans płytowy A na początku roku zlikwidowałem subskrypcje Disney+, Showtime i Max. Zostały mi tylko Netflix, AppleTV, Prime i karta Unlimited
Super że masz już Jesień Średniowiecza za sobą i przeskoczyłeś do epoki Renesansu

(17-02-2025, 11:38)vandel napisał(a): Dalej ponad połowa DVD masakra
Taki rozjazd pomiędzy 25 a 40 % dla formatu 4K a taka "stabilizacja" uczuć do DVD na poziomie 43-53 % pokazuje, że temat dla TOP 50 Sellers USA nie końca pokazuje postęp cywilizacyjny w temacie.
Są filmy/seriale dla gospodyń domowych, które wychodzą tylko na DVD i nagle skacze TOP 50 w USA.
A w 4K raczej nowości, które mają jako taki box-office oraz klasyki, które już nie kupują wszystkie lemingi tylko kolekcjonerzy, które nie do końca mieszczą się w TOP 50 ze względu na ilość i cenę.
także w USA jest prawdopodobnie najwięcej gospodarstw domowych na Świecie, które mają systemy DVD, które jeszcze działają i nie zostały up-gradowane do blu-ray nawet co dopiero do 4K, raczej mamy "de-grade" do streamingu niż inwestycję w nowe formaty. Więc "lemingi" od święta kupują DVD na święta lub walentynki (bo sorry taki mają klimat - czyli tylko system DVD w domu) a resztę walą ze streamiangu na komórkach. Dopóki system DVD i kolekcja DVD nie trafi na śmietnik to coś tam dokupią z przyzwyczajenia - raczej nieliczne lemingi przesiądą się na 4K, więc streaming skutecznie zabija format fizyczny, co tez widać po niektórych forumowiczach
Dlatego zestawienia preferencji "lemingów" nie do końca odzwierciedlają MÓJ (NASZ?) trend: 4K>2K>1K