(24-04-2025, 08:35)Juby napisał(a): Jak widać trylogia sequeli przydała się chociaż pod tym względem - fani docenili prequele, a hejt na nie się skończył
Oj, nie byłbym takim optymistą w tym temacie
Co do PT, to u mnie jest tak:
ROTS>AOTC>TPM
Czytałem wywiad Lucasa, w którym przewidywał iż to E2 będzie cieszył się największym powodzeniem wśród widzów - nie było to całkiem bezpodstawne, bo na papierze, to rzeczywiście jest najlepiej pomyślana część

Miałem to szczęście, że mimo iż wychowałem się na OT, to z PT nie miałem problemów i dobrze się bawiłem - miałem tylko jeden żal i w zasadzie mam do dzisiaj i gdybym mógł zadać jedno pytanie Jurkowi, to zapytałbym się:
Dlaczego nie pokazał efektu wejścia w nadprzestrzeń?
Czytałem różne tłumaczenia, głównie od innych fanów, ale żadne nie jest nawet trochę przekonywujące.
3 rzeczy kojarzą mi się najbardziej ze SW:
Miecze świetlne.
Moc.
Skoki nadprzestrzenne:
![[Obrazek: 5732402.jpg]](https://wallpaperaccess.com/full/5732402.jpg)
Tego w PT, nie zobaczymy

![[Obrazek: falconhyperspace.gif]](https://www.giantfreakinrobot.com/wp-content/uploads/2020/07/falconhyperspace.gif)
ANDOR S2E1-3
1/4 drugiego sezonu za nami i w skrócie wygląda to tak:
wizualnie jest dobrze, fabularnie jest źle.
3 odcinki razem trwają około 140 minut.
Dla porównania, film R1 trwa około 130 minut.
Co się istotnego wydarzyło w pierwszych 3 odcinkach A2?
NIC
Najistotniejsza wydaje się tajna narada u Krennica, ale to dopiero przedsmak tego co nas czeka, chociaż dla polskiego widza nie powinno być zaskoczenia, wszak plan Dedry to my na żywo możemy oglądać (np. jak niemcy przejmują Polskę)

Spodziewałem się że drugi sezon będzie inny, i jest, ale to idzie na razie w złą stronę.
Wszystkie "dłużyzny" w pierwszym sezonie czemuś służyły (napad, ucieczka), a teraz jest pustka.
Sceny które mają "zdynamizować" akcję są skierowane do bardzo młodego widza i jak dla mnie zbyt infantylne i głupie - miałem wrażenie że zaraz zza krzaków na Yavin IV wyskoczy Jar Jar Binks, a to nie jest coś na co czekałem w przypadku Andora, przypomina to najgorsze momenty Skeleton Crew.
Podobno odcinki 7-9 są świetne. Oby. Na to liczę.
PS
Nie wiem kto wpadł na pomysł żeby wrzucać po 3 odcinki naraz, ale to się sprawdza (pojedynczo byłby to większy dramat), więc mam nadzieję że to się jakoś finansowo opłaci.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥