20-05-2025, 18:04
Ciekawe rzeczy można się tutaj dowiedzieć
Potwierdzam, u mnie wysyłka Milczenia Owiec z Amazon UK trwała miesiąc mimo iż film był cały czas na stanie i dwukrotnego ponaglania na czacie. Trzy inne Arrowy (w tym Dressed To Kill, z którym były problemy u innych) zostały wysłane po tygodniu. Ogólnie faktycznie coś mają problemy z tymi Arrowami.
Z drugiej strony:
Jeśli Rarewaves faktycznie odprowadza ten podatek to nie widzę tu opcji by do nich pisać o zwrot bo niby dlaczego. Ciekawe tylko jak niby mam udowodnić tym z poczty/izby celnej, że podatek odprowadziłem.
Czy ktoś kto nie dopłacał VATu z Rarewaves mógłby potwierdzić, co widniej w historii zamówienia? "PL VAT 23.0% £0.00" czy jednak jest naliczony VAT?
Potwierdzam, u mnie wysyłka Milczenia Owiec z Amazon UK trwała miesiąc mimo iż film był cały czas na stanie i dwukrotnego ponaglania na czacie. Trzy inne Arrowy (w tym Dressed To Kill, z którym były problemy u innych) zostały wysłane po tygodniu. Ogólnie faktycznie coś mają problemy z tymi Arrowami.Z drugiej strony:
(28-04-2025, 14:59)sydney33 napisał(a): Czy miał ktoś ostatnio problem z przesyłką od "Rarewaves"? Kwota nie jest jakaś spora bo około 26 funtów. Tzn. otrzymałem informację, że przesyłka zostanie przekazana do odprawy celnej. Podatek vat nie został pobrany i opłacony przy zakupie towaru więc go naliczą. Wcześniejsze paczki z tego sklepu bez problemu przechodziły ,jeszcze jakieś dwa tygodnie temu. Jakieś zmiany czy po prostu mam pecha ?U mnie po ok 3 tygodniach dotarło pierwsze małe zamówienie z Rarewaves i jest dopłata VAT. Zerknąłem na ten wątek i od października ok 5 osób zamawiało i nie było opłat (8,5 pomijam). W podsumowaniu zamówienia mam: "Including £0.00 in taxes" gdzie indziej "PL VAT 23.0% £0.00". Z drugiej strony Rarewaves informuje, iż: "For EU deliveries: We've signed up to the EU's Import One-Stop Shop (IOSS) for VAT payment, ensuring no additional VAT fees for orders not exceeding €150."
Jeśli Rarewaves faktycznie odprowadza ten podatek to nie widzę tu opcji by do nich pisać o zwrot bo niby dlaczego. Ciekawe tylko jak niby mam udowodnić tym z poczty/izby celnej, że podatek odprowadziłem.
Czy ktoś kto nie dopłacał VATu z Rarewaves mógłby potwierdzić, co widniej w historii zamówienia? "PL VAT 23.0% £0.00" czy jednak jest naliczony VAT?