15-09-2025, 19:57
(15-09-2025, 18:31)misfit napisał(a): Miałeś pecha, albo Panasy niezbyt podają realne info co do aktualnego bitrate.UB9000 robi to na tyle sprawnie, że jak widzisz, że z obrazem jest ewidentnie coś nie tak, to widać to w raportowanym bitrate.
Tyle że to i tak nie pozwala na wyciąganie jakichś daleko idących wniosków, bo nie wiadomo jaki jest czas uśredniania i jak to jest w ogóle liczone. Ja tam patrzę na wykres z BDinfo, ale po seansie.
(15-09-2025, 18:31)misfit napisał(a): Powiem ci jednak, że już dawno wyleczyłem się z ekscytowania się cyferkami i dla mnie liczy się tylko to co w praktyce na ekranie z nich wynika. Przykładowo w brytyjskim Nice Guys od Second Sight bitrate często spada w okolice 20 Mb/s i chyba w żadnym przypadku nie zauważyłem aby z obrazem działo się coś nie haloTo samo w przypadku Dark Angel.
(15-09-2025, 18:31)misfit napisał(a): (...) mniej problemów niż koderzy obsługujący amerykańskich butikowych dystrybutorów ze średnim 60-80 Mb, jak choćby Kino Lorber.Z KL to w ogóle różnie bywa. Czasami robią przyzwoite wydanie jak "Blown Away", "Sneakers", czy "DeepStar Six" ostatnio, a potrafią zepsuć relatywnie młody film jak "Cowboys & Aliens", o "Daylight" które wycofano z rynku nie wspominając.
niespotykanie spokojny człowiek