18-10-2025, 22:57
Wczoraj miałem możliwość na własne oczy zobaczyć jak działa alternatywne oprogramowanie w UB450.
Kolega kupił swój pierwszy TV 4K i szukał odtwarzacza, przypomniałem sobie, że prodarek miał jakieś na sprzedaż, więc poleciłem
Pożyczyłem mu kilka filmów "na start" i załadowałem napisy na pendrive.
Działa to świetnie, lepiej niż w moim OPPO bez modyfikacji.
Wziąłem ze sobą też, płytę z "Basenem"
https://filmozercy.com/filmoskop/edition/4853428
Chciałem zobaczyć jak sobie z nią poradzi UB450 i ku mojemu zaskoczeniu, poszła bez problemów.
Moje pierwsze OPPO sobie z "Basenem" nie radzi, dopiero drugie podołało
W związku z tym że OPPO już nie jest produkowane, a jak się przekonałem nic nie trwa wiecznie, ja również w niedalekiej przyszłości zamierzam zakupić Panasonica. Nie miałem możliwości porównać jakości obrazu UB450 do OPPO 203, a kolega niestety preferuje ustawienia dalekie od "neutralnych", no cóż... ważne, że jest zadowolony i już mnie się pyta, czy wyszły gdzieś jakieś filmy z Winnetou?
Tak to się właśnie zaczyna (już będzie miał pierwszy dylemat, brać BD czy UHD)
Kolega kupił swój pierwszy TV 4K i szukał odtwarzacza, przypomniałem sobie, że prodarek miał jakieś na sprzedaż, więc poleciłem

Pożyczyłem mu kilka filmów "na start" i załadowałem napisy na pendrive.
Działa to świetnie, lepiej niż w moim OPPO bez modyfikacji.
Wziąłem ze sobą też, płytę z "Basenem"
https://filmozercy.com/filmoskop/edition/4853428
Chciałem zobaczyć jak sobie z nią poradzi UB450 i ku mojemu zaskoczeniu, poszła bez problemów.
Moje pierwsze OPPO sobie z "Basenem" nie radzi, dopiero drugie podołało

W związku z tym że OPPO już nie jest produkowane, a jak się przekonałem nic nie trwa wiecznie, ja również w niedalekiej przyszłości zamierzam zakupić Panasonica. Nie miałem możliwości porównać jakości obrazu UB450 do OPPO 203, a kolega niestety preferuje ustawienia dalekie od "neutralnych", no cóż... ważne, że jest zadowolony i już mnie się pyta, czy wyszły gdzieś jakieś filmy z Winnetou?
Tak to się właśnie zaczyna (już będzie miał pierwszy dylemat, brać BD czy UHD)
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥