Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 Dalej »

Man of Steel - jedyny słuszny Superman :)

Opcje tematu
Man of Steel - jedyny słuszny Superman :)
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,108
Reputacja: 173

07-10-2015, 16:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2015, 16:51 przez Gieferg.)
Cytat:atomiast co do "Człowieka ze stali" to się w ogóle nie zgadzam. Scenariusz nietrzymający się kupy, słabo dobrani aktorzy i za dużo retrospekcji powodują że wolę (i to zdecydowanie) filmy z Reevem

Te w których cofa się czas poprzez zawrócenie ziemi i wymazuje pamięć pocałunkiem? Ooołkej Smile
A Batmany Schumachera też wolisz od Begins (który w końcu też ma "za dużo retrospekcji") ?

Nie, no sorry, ja mam co prawda sentyment do dwóch pierwszych Supermanów z Reevem, lubię do nich czasem wrócić, ale jest tylko jeden dobry film o tym bohaterze i jest nim Man of Steel (8-9/10), którego lubię bardziej od wszystkich filmów MCU.

Co do scenariusza - owszem, scenariusz MoS ma parę problemów, niektóre sa nawet dośc powazne, ale ten film, w przeciwieństwie do TDKR i SKyfall (które scenariuszowo to już ogóle leżą i kwiczą) nie pozwala mi się ani przez chwile nudzić i zastanawiać nad tym, że coś nie ma sensu. I w tym właśnie tkwi jego siła.

I słabo dobrani aktorzy? W MoS? DAFUQ?

Cytat: nie pasował właśnie Cavill w roli Supermana,

Idealnie dobrany Superman.
A co Do Reeve'a - on niie tyle był idealnie dobrany do roli, co po prostu po filmie Supermana zaczęto rysować tak, by go bardziej przypominał (widać to wyraźnie np w serii Byrne'a), więc siłą rzeczy stał się tym jedynym słusznym, no ale nie wyobrażam sobie (nie tylko ja zresztą) by dzisiaj dało się wybrać lepszego Supermana niż Cavill, który od lat był "fan favorite" do tej roli. A sam film zawiera wszystko to, co powinien - od czasu obejrzenia Matrix Revolutions czekałem na to, by ktoś w końcu zrobił Supermana z tego rodzaju walkami, w zupełnie nijakim i niepotrzebnym "Superman Returns" postanowiono jakiekolwiek walki sobie darować (LOLz), więc czekać trzeba było aż dziesięć lat, ale biorąc pod uwagę efekt końcowy, film który spokojnie zaliczam do Top-10 kina spod znaku Superhero - warto było.

Cytat:Choć nie mam nic do Amy Adams, to uważam że gdyby na nią nie mówili Lois, to bym się nigdy nie kapnął że to jest ta postać, a do tego moim zdaniem jest trochę mało... seksowna

eee... yy.. Amy Adams? Mało seksowna? No nie wiem, ja tam się ślinię na jej widok (zwłaszcza w American Hustle), a jeszcze jak ją zestawić z tym anorektycznym paszczurem* z filmów z Reevem, cóż... Poza tym Lois Lane to nie Mary Jane Watson, nie musi być typową sex-bomb (MJ jak wiemy z filmów Raimiego też nie musi :/) .

* Margot w pierwszym filmie jeszcze jakoś wygląda, choć to zupełnie nie mój typ, ale już w drugim:

[Obrazek: Lois.jpg]

ugh...

Najlepiej dobrana Lois to była w serialu (choć ogólnie - w sensie, nie że do roli Lois - to wolę Amy Tongue).
[Obrazek: 550x298_Teri-Hatcher--Erica-Durance--Amy...s-8852.jpg]

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Man of Steel - jedyny słuszny Superman :) - Kapitan_kusiak - 06-10-2015, 20:47
RE: Man of Steel - jedyny słuszny Superman :) - Ula87 - 07-10-2015, 16:46
RE: Man of Steel - jedyny słuszny Superman :) - Inuki - 07-10-2015, 18:16
RE: Man of Steel - jedyny słuszny Superman :) - kryst007 - 09-10-2015, 19:16
RE: Man of Steel - jedyny słuszny Superman :) - Gieferg - 09-10-2015, 22:15
RE: Man of Steel - jedyny słuszny Superman :) - Dylan Wolf - 11-10-2018, 20:27
RE: Man of Steel - jedyny słuszny Superman :) - Uatu_TheWatcher - 14-10-2018, 21:18
RE: Hollywood obecnie - kryst007 - 07-10-2015, 14:08
RE: Hollywood obecnie - Kapitan_kusiak - 07-10-2015, 15:25
RE: Hollywood obecnie - kryst007 - 07-10-2015, 16:09
RE: Hollywood obecnie - Gieferg - 07-10-2015, 16:45

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku