(11-11-2025, 22:11)Mister Tadeo napisał(a): Bawicie się w dodawanie obrazków do płyt?Ja w tapety nie bardzo, tylko obrazki płyty podmieniam gdy oryginalna grafika jest nie ładna.
(12-11-2025, 02:39)Mefisto napisał(a): wiatraczekMyślę że to wymaga lepszego wyjaśnienia ... udało mi się wprowadzić kolejną świetną funkcjonalność w mojej modyfikacji, w szczególności przydatną dla posiadaczy UB9000.
Prędkość wentylatora - Ustawienia i funkcje z nim związane.
●Automatyczny tryb – Tryb ten jest aktywowany wyłącznie podczas odtwarzania płyt Blu-ray lub UHD.
○ W modelu DP-UB820 możliwe jest ustawienie wyższych obrotów wentylatora,
○ W modelu DP-UB9000 tryb ten powoduje włączenie wentylatora, który w normalnych warunkach pozostaje zawsze wyłączony.
● 106–115% – Zwiększenie obrotów wentylatora tylko DP-UB820.
● Włącz/Wyłącz ręcznie – Wentylator tylko DP-UB9000.
Co prawda UB9000 został zaprojektowany do pracy pasywnej i prawie 8kg stali i aluminium robi za fajny radiator, a wentylator w nim jest zazwyczaj wyłączony i uruchamia się tylko w sytuacji krytycznej (temperatura 94 C). To osobiście nie lubię jak sprzęty się nagrzewają. I tak tutaj podczas odtwarzania płyt UHD w zależności od dnia i warunków w domu, temperatury oscylują w granicach ~70-75 C a czasem i nawet 80 C stopni.
Do sedan – uruchomienie wentylatora w sposób spektakularny obniża temperatury, a przy tym jest on praktycznie niesłyszalny.
(12-11-2025, 02:39)Mefisto napisał(a): żółte napisyA to ciekawe.. czyli jest więcej osób które takie napisy czasem lubią włączyć