To jest ten sam remaster 4K. Brytyjskie UHD-BD wygrywa pod względem szczegółowości i kodowania obrazu, ale zakładam, że kolorki na BD bardziej ci podchodzą (pamiętaj jednak, że na screenach po konwersji do SDR nie do końca można to ocenić, poczekaj na filmik HDR) - u mnie zależy od dnia 
Aczkolwiek w "Kiedy Harry poznał Sally" i wczoraj i dziś, pod tym względem wolę BD od Kino Lorbera i gdyby ktoś mi zaoferował wymianę z niemieckiego UHD to chyba bym się skusił.
Dla mnie Tron byłby spoko gdyby nie te problemy z kodowaniem.
Większy problem mam za to z Legacy i jego sztucznym wyostrzeniem po całości.
Muszę za to pochwalić Universal, który ostatnio mi imponuje do tego stopnia, że na dzień dzisiejszy z tych dużych wytwórni najmniej mam zastrzeżeń do ich wydań UHD vs Paramount/Warner/Sony/Disney. Jak to się pozmieniało... jeśli chodzi o wydania katalogowe na BD, przez większość czasu Universal to był dla mnie zdecydowanie największy szrot.

Aczkolwiek w "Kiedy Harry poznał Sally" i wczoraj i dziś, pod tym względem wolę BD od Kino Lorbera i gdyby ktoś mi zaoferował wymianę z niemieckiego UHD to chyba bym się skusił.
(02-03-2026, 17:04)Mefisto napisał(a): Tron wygląda jak pojechany DNRem.
Dla mnie Tron byłby spoko gdyby nie te problemy z kodowaniem.
Większy problem mam za to z Legacy i jego sztucznym wyostrzeniem po całości.
Muszę za to pochwalić Universal, który ostatnio mi imponuje do tego stopnia, że na dzień dzisiejszy z tych dużych wytwórni najmniej mam zastrzeżeń do ich wydań UHD vs Paramount/Warner/Sony/Disney. Jak to się pozmieniało... jeśli chodzi o wydania katalogowe na BD, przez większość czasu Universal to był dla mnie zdecydowanie największy szrot.