Kolejne mini-podsumowanko ostatnich kinowych wypadów i tego co może trafić na półkę.
Lee Cronin's The Mummy (2026) - 5.5/10 - kalka z Evil Dead Rise, tylko bez ładnej aktorki w roli głównej (ma tylko cameo) i dla mnie cały film od razu nie działa
They Will Kill You (2026) - 6/10 - kolejne rozczarowanie, a trailer zapowiadał się nieźle. Jak dla mnie za dużo inspiracji Tarantino, a za mało wkładu własnego. A jak już jakiś jest, to jest marny.
The Bride (2026) - 6/10 - dopiero gdzieś tak w końcówce trochę drgnęło, ale to za późno, żeby uratować ten film.
Na półkę może kiedyś trafią, ale nie ma ciśnienia:
Crime 101 (2026) - 7/10 - całkiem niezły film z cyklu policja vs złodzieje, oczywiście zrzynający z Heat
Ale tu akurat wybaczam, bo przynajmniej się wkręciłem w historię 
Project Hail Mary (2026) - 8/10 - Dobre, podnoszące na duchu sci-fi, chociaż nie wiem czy za drugim razem się nie będę nudził...
Good Luck, Have Fun, Don't Die (2026) - 7.5/10 - Dobre, dołujące sci-fi
Widziałem opinie, że Verbinski zapodał boomerskie podejście do tematu AI, ale mi to nie przeszkadzało.
Na półkę na pewno trafią:
Scream 7 (2026) - 6/10 - nie było aż tak źle jak się nastawiałem, ale ewidentnie słabsza część. Kupię z obowiązku uzupełniania Krzykowej kolekcji.
How to Make a Killing (2026) - 7/10 - Spoko czarna komedia. Podobno zrzynali z tego filmu: Kind Hearts and Coronets.Jak ktoś potwierdzi, że to ładne wydanie to też dokupię, edit: nicwood pisze, że OK, biorę
Nie widziałem nigdy tego filmu.
Lee Cronin's The Mummy (2026) - 5.5/10 - kalka z Evil Dead Rise, tylko bez ładnej aktorki w roli głównej (ma tylko cameo) i dla mnie cały film od razu nie działa
They Will Kill You (2026) - 6/10 - kolejne rozczarowanie, a trailer zapowiadał się nieźle. Jak dla mnie za dużo inspiracji Tarantino, a za mało wkładu własnego. A jak już jakiś jest, to jest marny.
The Bride (2026) - 6/10 - dopiero gdzieś tak w końcówce trochę drgnęło, ale to za późno, żeby uratować ten film.
Na półkę może kiedyś trafią, ale nie ma ciśnienia:
Crime 101 (2026) - 7/10 - całkiem niezły film z cyklu policja vs złodzieje, oczywiście zrzynający z Heat
Ale tu akurat wybaczam, bo przynajmniej się wkręciłem w historię 
Project Hail Mary (2026) - 8/10 - Dobre, podnoszące na duchu sci-fi, chociaż nie wiem czy za drugim razem się nie będę nudził...
Good Luck, Have Fun, Don't Die (2026) - 7.5/10 - Dobre, dołujące sci-fi
Widziałem opinie, że Verbinski zapodał boomerskie podejście do tematu AI, ale mi to nie przeszkadzało.Na półkę na pewno trafią:
Scream 7 (2026) - 6/10 - nie było aż tak źle jak się nastawiałem, ale ewidentnie słabsza część. Kupię z obowiązku uzupełniania Krzykowej kolekcji.
How to Make a Killing (2026) - 7/10 - Spoko czarna komedia. Podobno zrzynali z tego filmu: Kind Hearts and Coronets.
Nie widziałem nigdy tego filmu.