(26-04-2026, 15:50)HAL 9000 napisał(a): "Giuseppe w Warszawie"Giuseppe był rekonstruowany dość dawno, jest dostępny na 35mm.online oraz w lepszej jakości na Amazon Prime. To tak tylko informacyjnie. Lubię ten film i z chęcią postawiłbym go kiedyś na półce.
(26-04-2026, 15:29)Mefisto napisał(a): Niemniej, jeśli kolekcjonerka kosztuje 135, to nawet na logikę zwyklak powinni dać w okolicach 70 zł.Nie pamiętam cen wydań Promotion (Austeria, Pociąg, Popiół i diament), ale pamiętam, że były wystarczająco tanie żeby nawet się nie zastanawiać. I wydawnictwo się zwinęło. Potem jak DMMS wydał swoje 5 filmów za 39,99zł (w promocji bodaj ~33zł) to nauczony doświadczeniem czułem, że to aż za tanio. I też na pierwszym rzucie się w zasadnie skończyło. Wydali jeszcze tylko box Trylogii Sienkiewicza.
Dla mnie górną granicą dla zwykłego BD jest 60zł. Powyżej to już mentalnie za drogo. Jakkolwiek chciałem napisać, że akurat ze stopniowaniem ceny to zagranicą też nie jest najlepiej. Dziś akurat przyglądałem się zapowiedzi Solarisa na 4K, i wydawca ma starsze wydanie DVD i BD. Odpowiednio 14,99€ i 15,99€...
A wracając do samego tematu, to trzeba poczekać na premierę Hydrozagadki, żeby ocenić co jeszcze wymaga poprawy. W sumie to wypadałoby jeszcze ich uświadomić, że studia mogą im wciskać stare rekonstrukcje na masterach 2K mimo wykonania nowych w 4K. Taka we mnie dziwna nieufność.