(29-04-2026, 13:46)Mefisto napisał(a): Już pomijając fakt, że tych standardów to jest kilkaTak spojrzałem na półkę i na 3 UHD od Galapagos wszystkie są różnej grubości (o brytyjskich grubasach nie ma co wspominać). Ale tych cienkich slimów z czasów DVD to bym nie chciał, nic na grzbiecie nie widać. Tutaj nawet na tej wizualizacji tytuł jednak jest.
(28-04-2026, 14:23)HAL 9000 napisał(a): Podobno biorą tylko filmy, które przeszły rekonstrukcje 4K, więc "Hydrozagadka" będzie też po takiej rekonstrukcjiWysłuchałem rozmowy i zastanawiam się skąd ten pomysł, bo akurat dla mnie jest on wadą. Na BD wolałbym kupować filmy, które nie posiadają mastera 4K i nie widać go na horyzoncie (bo np. master 2K jest całkiem nowy). Przykładowo takie Ogniem i mieczem po świeżej rekonstrukcji w 2K, to jasne, z chęcią kupię i na BD. Ale na Krzyżaków z masterem 4K wolałbym zaczekać trochę dłużej i od razu łyknąć 4K.
Jeżeli zasugerowali się moją radą tutaj (a pewnie zajrzeli), to miałem tylko na myśli, żeby uważać na stare mastery, kiedy dostępne są już nowe, bo studia miewają dziwne praktyki. Chyba, że planują wydanie tych tytułów na BD, a jak interes się rozkręci ewentualne wydanie powtórne z opracowanymi już dodatkami na 4K. To by jakiś sens miało, gdyż koszty opracowań i dodatków rozłożyłyby się na dwie edycje. Ale to już nie na mój portfel takie upgrady.