03-05-2026, 00:06
(02-05-2026, 11:35)Diocletian napisał(a): Najbardziej czekam na seans Spoorloos, który mam na radarze od dawna, ale jakos go omijałem podczas wcześniejszych zakupów. Na szczęście Jon Hamm wspomniał o nim w jednym o ostatnich Criterion Closet Picks i wylądował w koszyku Amazona. Wybrałem wydanie europejskie bo jest tańsze, łatwiej dostępne i podobno lepsze.
U mnie dokładnie tak samo. Ostatnio dystrybuowali go w kinach, ale się nie załapałem na żaden seans. Jak zobaczyłem Jona Hamma w Criterionie to stwierdziłem - dobra popatrzę czy nadal nie ma żadnego wydania tego filmu, które mogę obejrzeć. Amerykańskie u mnie nie wchodziło w grę, bo nie mam odtwarzacza region free, a te europejskie jakoś mi umknęły do tej pory i byłem przekonany, że nie ma alternatywy dla Criteriona. Ja też kupiłem niemieckie i z tego co wstępnie patrzyłem to obraz wygląda rewelacyjnie.
Dzisiaj jeszcze zobaczyłem, że jest wydanie UK, które jest normalnie dostępne, żałuję, że nie widziałem go wcześniej, bo jestem z tych co zwracają uwagę na okładki, dlatego raczej unikam niemieckich wydań. Mówisz, że Criterion jest podobno gorszy od tych wydań europejskich? Criterion jest z 2014, a europejskie z 2020, ale z tego co czytałem w recenzji na blu-ray.com Criterion też ma skan 4k. Zastanawiałem się też czy są jakieś różnice pomiędzy tym wydaniem niemieckim, a UK.
Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A