(13-05-2026, 21:51)sydney33 napisał(a): Też miałem dziś niemiłą niespodziankę. Odebrałem ze skrzynki paczkę od Amazon.it, która była ewidentnie otwarta i ponownie (nieudolnie) zamknięta. W środku miały być dwie płyty - plastik i steelbook - i oczywiście nie zgadniecie, której płyty brakowało... Steel albo wypadł po drodze i nikt nie zauważył albo ktoś sobie go po prostu wziął.Ja dawno temu też miałem raz podobną sytuację, nie pamiętam już, z którym amazonem. Kurier dhl nie dostarczył mi paczki do domu, tylko do punktu w sklepie, najwyraźniej zauważył, że paczka jest zupełnie otwarta i nie chciał kłopotów. Brakowało chyba dwóch filmów. Zrobiłem awanturę na czacie amazona i przysłali mi w końcu ponownie filmy i do tego w ramach przeprosin jakis bon dostałem. Zgłosiłem też do dhla sprawę, ale bez echa.
Na szczęście customer service nie robił problemów i dostanę zwrot za steela.
Takie sytuacje sprawiają, że się człowiekowi odechciewa zamawiać
(13-05-2026, 21:51)sydney33 napisał(a): Dziękuję Wam za porady. Napisałem już do sklepu o zaistniałej sytuacji. Fedexowi nie popuszczę. Przecież to jest kradzież w biały dzień. Szukają frajerów. Wiele osób w takiej sytuacji odpuszcza i płaci. Nie chce mieć problemów ,a przede wszystkim marnować cennego czasu. Żerują na tym.Nie odpuszczaj im, a sprawę zgłoś do UOKiK, podając stosowne uzasadnienie.