No i obejrzałem ostatnią część - i też jest ok (zwłaszcza że lubię tematykę okrętów podwodnych), fakt, że z ekspozycją chwilami mocno przesadzają i dałoby się to pewnie o jakieś pół godziny skrócić, ale mimo wszystko oglądało się lepiej niż kilka innych części. Robią tutaj też w pewnym stopni manewr ze Spectre - retroaktywne podłączanie różnych elementów z poprzednich filmów pod fabułę najnowszego, i również tutaj jest to robione raczej na siłę, ale jakoś mi przyjemności z seansu specjalnie nie psuło.
7/10
Jak przez lata znając części 2-6 (z czego 2 ledwo pamiętałem) nie miałem większej ochoty kontynuować znajomości z tą serią, tak teraz po obejrzeniu całości nie wykluczam, że jeszcze do niej wrócę i nie będe się ograniczał tylko do tych dwóch filmów, które mam teraz na półce, a jesli faktycznie to zrobię, będzie to w dużej mierze zasługa dwóch ostatnich filmów.
Aktualny ranking:
Najlepsze - 3,7
też spoko - 5,8,2
ujdzie - 6
słabizna - 1,4
7/10
Jak przez lata znając części 2-6 (z czego 2 ledwo pamiętałem) nie miałem większej ochoty kontynuować znajomości z tą serią, tak teraz po obejrzeniu całości nie wykluczam, że jeszcze do niej wrócę i nie będe się ograniczał tylko do tych dwóch filmów, które mam teraz na półce, a jesli faktycznie to zrobię, będzie to w dużej mierze zasługa dwóch ostatnich filmów.
Aktualny ranking:
Najlepsze - 3,7
też spoko - 5,8,2
ujdzie - 6
słabizna - 1,4