03-07-2026, 17:44
(02-07-2026, 22:27)Mefisto napisał(a): Kupuję na amazonie od prawie 20 lat To, co wkleiłem jest akurat dokładnie sprzed dekady, a opłaty, o których piszesz - a które też przeklinam każdego dnia i wraz z nimi wszystkie Ursule von Niedoyebanen tego świata - weszły w życie jakoś z początkiem lat 20 i całego tego pierdolnika, który nam wtedy zgotowano. I który też miał być przejściowy.
Mógłbym tu wkleić jeszcze piękne historie z kanadyjskiego oddziału, ale nie chcę, żebyś miał potem koszmary nocne
Niestety opłaty rosły cały czas, system "premiował" trochę tych, co kupowali więcej, w tym sensie że koszty wysyłki się lepiej rozkładały. Te nowe opłaty początkowo bagatelizowałem, bo myślałem sobie, że zamiast kilku wydań zamówię kilkanaście, przekroczę 150 EUR i gitara
No niestety
O promocjach możemy zapomnieć na jakiś czas, najbardziej nową opłatę odczują ci, co kupowali mocno przecenione produkty, jakieś DVD czy BD.
Ile jest takich drogich pojedynczych wydań z ceną powyżej 150 EUR?
Niewiele.
Gdyby Criterion czy Arrrow zdecydował się na wielopłytowe wydania, takie boxy zbiorcze np.
Arrow WIOSNA,
Arrow LATO,
Arrow JESIEŃ,
Arrow ZIMA,
to jestem skłonny to rozważyć - dajcie im znać
(02-07-2026, 22:27)Mefisto napisał(a): Za wszystko płaci konsument, plebs - o to w tym właśnie chodzi. Nie bez kozery, a bez powodu nagle wzrosły opłaty za śmieci, choć całe segregowanie przerzucono na jednostki, mimo iż to państwo powinno się tym zająć. I nie bez kozery teraz połowa społeczeństwa lata z wywieszonym językiem do butelkomatów, marnując czas, energię i pieniądze tylko po to, żeby te automaty zrobiły to, co i tak robiliśmy w domu. I tak nas ruchają, w każdym aspekcie, małymi kroczkami. Osobiście czekam na podatek od oddychania (oczywiście będzie on dotyczył tylko białego człowieka, a nie małpy, które przyjeżdżają żyć za darmo i jeszcze dostają socjal).
Ludzie są bezczelni, planeta płonie, a oni zamawiają sobie beztrosko filmy np. z Australii, dolewając niejako oliwy do ognia!
Już dawno powinny być wprowadzone "kilometrówki towarowe" - opłaty za transport towarów spoza miejsca zamieszkania.
Pilotażowo, jeden cent za kilometr. Później będzie można odpowiednio reagować i opłatę podnosić
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥