(19-08-2026, 10:09)Gieferg napisał(a):Wspomniałem o nim w już rozpoczętej dyskusji.Juby napisał(a):dzięki temu skanowi będę miał możliwość pierwszy raz powtórzyć film w 2,39:1 w 1080p Smile
Ja tam zawsze oglądam TDK w 2.39:1 w 1080P
I chyba wypadałoby pisac o tym tutaj: https://forum.filmozercy.com/watek-batman-trylogia-nolana
W każdym razie wczoraj skończyłem ogarnianie tego skanu (usunąłem wszystkie ścieżki audio poza dwoma ENG - ze skanu i z Blu-Ray'a + usunąłem wszystkie napisy i dodałem polskie - oficjalne z Blu-ray'a, ale poprawione przeze mnie = najlepsze jakie mogą być), całość waży 32,9GB i pomijając jedno pęknięcie taśmy, które dokucza przez około 35-40 minut (pewnie pierwsza szpula) prezentuje się to bardzo dobrze, a od strony kolorystycznej najlepiej ze wszystkich znanym mi wersji (bardzo podobnie do remastera UHD, ale bez jego bolączek, tj. zbyt mocnych filtrów i niekonsekwencji w kolorystyce w kilku scenach). Będzie oglądane

Twoja wersja, @Gieferg, może być okej, ale nadal będzie miała black-crusha i skopane kolory z Blu-ray, więc polecam ci też zaopatrzyć się w ten skan