50 minut(y) temu
( 7 godzin(y) temu)Aradiel napisał(a): Miałem tak samo i uczulałem ich by coś z tym zrobili. Rozdzielają zamówienie na kilka przesyłek, ale każda przesyłka zawiera dane pełnego zamówienia i tylko jedna zawiera info o IOSS (no bo nie może być IOSS na każdej bo oznaczałoby to iż x razy opłacili podatek za całość). Więc ta, która nie ma info o IOSS jest do opłacenia dla odbiorcy (za całość) mimo iż Rarewaves odprowadził cały podatek, ale info o tym dokleił tylko na jednej przesyłce. U kolegi przyszły dwie bez opłat, ale możliwe, że obie albo przynajmniej jedna były z EU.Jak się u ciebie to zakończyło? Po prostu przyjąłeś, opłaciłeś i pisałeś do rarewaves? Czy najpierw do poczty polskiej? Bo mi na razie nie odpisała poczta polska. Poczta polska mi wysłała w ogóle jakąś fotkę ich deklaracji i tam są trzy przedmioty i jest jakieś "IOSS paid", ale numeru obok nie ma.
Poprawnie powinno być iż każda zamówiona pozycja jest w odpowiadającej jej przesyłce i zawiera sygnaturę IOSS. Oni nic z tym nie zrobią, bo to system rozdziela i okleja, no ale jak wolą być stratni to proszę bardzo.