26-11-2015, 06:19
Tego nie wiem, nie oglądałam jeszcze Autora na blu ray. Pożyjemy zobaczymy...
Miałam na myśli filmy na nośnikach, czy to dvd czy blu ray, które mam zamiar kupić. Filmy z napisami oglądam wtedy, gdy wiem, że nie ma ich z lektorem i raczej są marne szanse na to, żeby ukazał się z lektorem. Gdy idę do kina, także nie wybrzydzam
i oglądam z napisami. Chodziło mi o sytuację, gdy wersja z lektorem jest, a nie gdy nie ma jej w ogóle, ale filmu z napisami nie kupię nigdy, bo wiem, że nie będę do niego wracać.
(25-11-2015, 21:02)Gieferg napisał(a):Cytat: Jeżeli film ma napisy, dla mnie jest to jednoznaczne z tym, że nie ma polskiej wersji językowej.
Znaczy co, jeśli chcesz obejrzeć jakiś film, a do niego nigdy nie nagrano polskiego audio, to zamiast go obejrzeć z napisami nie obejrzysz wcale? Ja rozumiem, że można preferować lektora, sam często z nim oglądam, ale powyższego stwierdzenia ogarnąć nie potrafię.
Miałam na myśli filmy na nośnikach, czy to dvd czy blu ray, które mam zamiar kupić. Filmy z napisami oglądam wtedy, gdy wiem, że nie ma ich z lektorem i raczej są marne szanse na to, żeby ukazał się z lektorem. Gdy idę do kina, także nie wybrzydzam
i oglądam z napisami. Chodziło mi o sytuację, gdy wersja z lektorem jest, a nie gdy nie ma jej w ogóle, ale filmu z napisami nie kupię nigdy, bo wiem, że nie będę do niego wracać.