Miałem (chwilowo) w kolekcji Ghost Protocol, cytat ze starego forum:
Z tym, że wygląda na to, że to jakiś nietypowy problem, który uwidacznia się na jednym sprzęcie bardziej, na innym mniej - jak oglądałem fragmenty u znajomych (odtwarzacz Sony + 48 calowa Sony Bravia), wyglądało to znacznie lepiej.
Z części, które widziałem (2, 3 i 4) tylko trójka mi się podobała, ale nie na tyle, żebym musiał koniecznie kupić.
Cytat: porażka. Banding, macroblocking, w ciemnych scenach i tam gdzie jest dużo czerwieni (np sceny na Kremlu) pikseloza zabija. Chwilami wygląda to jak 700 MB DiviX :/ Na 32 calach oglądając to myślałem, że się porzygam.
Z ciekawości przeglądałem zresztą różne fora, żeby sprawdzić co ludzie na ten temat mówią (bo np w recenzji na blu-ray.com nic nie wspomnieli) i trafiałem całkiem często na ludzi mających dokładnie takie same zastrzeżenia. Mnie akurat film w ogóle nie podszedł, a że go kupiłem w promocji w Realu za 29,99, to potem go od razy za tyle samo sprzedałem i po problemie.
Z tym, że wygląda na to, że to jakiś nietypowy problem, który uwidacznia się na jednym sprzęcie bardziej, na innym mniej - jak oglądałem fragmenty u znajomych (odtwarzacz Sony + 48 calowa Sony Bravia), wyglądało to znacznie lepiej.
Z części, które widziałem (2, 3 i 4) tylko trójka mi się podobała, ale nie na tyle, żebym musiał koniecznie kupić.