03-12-2015, 09:03
(28-11-2015, 07:52)Ferrum napisał(a): Pierwszym moim typem jest w tej kwestii świeża ekranizacja Małego Księcia w reżyserii Marka Osborne'a. Mnie się wydaje, że ADD Media chciało wydać ten film na BD tylko ze względu na bardzo wysoką frekwencję w kinach. Ale to do mnie nie przemawia. W Empiku ruszyła przedsprzedaż edycji Blu-ray (premiera: 3 grudnia, obecna cena: 62,99 zł). Mimo wszystko będzie to jednak totalna wtopa, ponieważ w przypadku audio powinny być co najmniej dwie ścieżki dźwiękowe: polska i oryginalna. Tej drugiej na 99,9% tu nie będzie.A jednak, nawet największy grzesznik kiedyś się poprawia. Według poral.eu płyta ma dwie ścieżki - polską i angielską (obie w DTS HD-MA 5.1) oraz polskie napisy.
Nie spowoduje to, że polecę do sklepu i od razu kupię, ale na pewno, jeżeli pojawi się w jakiejś promocji, to zamówię płytę. Gdyby był tylko polski, to raczej bym nigdy nie kupił, jestem uczulony na dubbingi Studia PRL.
Tak więc brawa, oby były wydawane kolejne animacje (choć tych dobrych KŚ ma bardzo mało) na Blu-Ray z oryginalną ścieżką.