18-10-2014, 09:15
(18-10-2014, 09:03)Mateusz napisał(a): Kiedy takie czasy były? Kojarzę tylko jedną na prawdę szaloną wyprzedaż na Merlinie, gdzie przez 2 godziny filmy były w niesamowicie niskich cenach, ale to było jakieś wietrzenie magazynu i raczej się szybko nie powtórzy, bo Merlin ma teraz innego właściciela. Jeśli to nie jest dobra promocja, gdzie Godzilla, która wyszła tydzień temu kosztuje 65zł, a sporo filmów po 29-39 zł, to ja na prawdę nie wiem za, ile te filmy mają sprzedawać.
Ja pamiętam 2 promocje (w zasadzie jedna po drugiej) gdzie najpierw była określona pula filmów po 10 zł za każdy towar (czyli zestaw filmów też za 10 zł) a druga gdzie była nieco inna pula filmów i zestawów po 19,99 zł. Oprócz tego było wietrzenie magazynów, gdzie np. rozszerzone części Władcy pierścieni chodziły po 42 lub 43 zł. A do tego w międzyczasie był szereg promocji "kup 3 filmy za 33 zł każdy", gdzie miałeś większość tytułów w niższych cenach niż w tej obecnej "atrakcyjnej" promocji. O atrakcyjności promocji decyduje też to co mają w ofercie konkurencyjne sklepy (doliczam tu empik, MM, Saturn i Real) ... a ostatnio to nawet w zestawieniu z tym pierwszym (co jest dla mnie szokiem) merlin.pl wypada słabo.