26-12-2015, 09:17
(25-12-2015, 18:40)Mefisto napisał(a):(25-12-2015, 09:59)wolfman napisał(a): Ok, ale dlaczego dvd wciąż w ogóle istnieje na rynku zachodnim?
Ponieważ wielu filmów wciąż nie wydano na blu, a na dvd mają się dobrze? Ponieważ ludzie kupują? Czasem wystarczy wyjść poza własny światopogląd, a nie od razu histeryzować z pretensjami. Winyli też się czepiasz? Przecież mają się tak dobrze.
Winyle mają to do siebie , że oferują wciąż dobry dźwięk. Sa kolekcjonerzy tego formatu. Poza tym nie histeryzuje. Interesuje mnie w tym wypadku ludzka głupota, lub kretynizm wydawców, którzy nie reklamują blu ray , oraz jego przewagi. Albo cwaniactwo. Jakoś reklam i zachwalania blu ray nie widuję. To mnie ciekawi, dlaczego po tylu latach nie chcą by to zdechło? Bo by spadały koszty produkcji samych blu jak i ich cena? Kosztowały by tyle co dvd? W końcu tu jeden funt czy dwa na zachodzie więcej kosztują. Doprawdy patrząc na ceny blu ray, to na dvd bym nie spojrzał mieszkając tam. Na blu ray na zachodzie wychodzi naprawdę zdecydowana większość filmów, że o wznawianiu starych nie wspomnę. Stąd mnie interesuje poprate czymś kto dłużej w tym siedzi, co w tym jest?
W Polsce kiepska sprzedaż mnie nie dziwi - dvd nowość 50 + zł , blu ray 100-120 jak 3D. Ceny kompletnie złodziejskie. Wydawcy gier starają się o promocje i niższe ceny na rynku gier, a wydawcy filmów nas skroić.
Nie wspomnę o nie wydawaniu w całości seriali do dziś sprzedają ostro Lost1-3, zakazane imperium 1-2, a reszta? Po co.
Gwiezdne wojny i nowe wydania - steelbooki 600 zł, standardowe 400. To się nazywa reedycja czegoś co na rynku od lat jest. Jeszcze drożej...
Dźwięk dts hd wypasiony niemiecki dubbing na rynku polskim. Tu miałbym pytanie czy idzie to nagłośnić bądź coś się dzieje by wydali to w końcu normalnie?